Niğde Üniversitesi Bahar Şenliği Üniversite Yerleşkesinde  yapılan törenle başladı.


 


Videolar sayfanın altında 


Haber-Foto-Video : Selim GÖKEL - Erdal GÜÇER


Niğde Üniversitesi Yerleşkesinde  açılış töreninde yaptığı konuşmada, bahar aylarının insan bedeninde coşku ve beraberinde canlanmayı getirdiğini ifade eden Vali Kılıç, “ Geçmişte Hıdırellez veya Nevruz olarak kutlanan günlerin baharı karşılama anlamı taşıdığını belirten Kılıç, "Üniversitenin geleneklere uygun olarak bahara girişinde şenlik düzenlemeleri ve bu şenliği gençlerin gönüllerine yaymaları mutluluk veriyor. Öte yandan Niğde Belediyesinin de üniversitemize vermiş olduğu destekde taktire şayandır" dedi.

 

Rektör Prof. Dr. Adnan Görür ise şenlik kapsamında üniversite kent işbirliğinin bir örneğini gerçekleştirdiklerini ifade etti.

 

Belediye Başkanı Faruk Akdoğan'ın desteğini ile bahar şenliğini düzenlediklerinin altını çizen Görür, "5 yıldır yürütmekte olduğum rektörlük görevimde belediye başkanımızın çok değerli desteklerini gördük.Üniversite kent işbirliğinin de bir örneğini gerçekleştirdik. Başkanımız çok ciddi destekler vererek, öğrencileri de kırmayarak bu şenliğin yapılmasına vesile oldu. Aksi halde üniversite olarak biz bu sene bu şenliği yapmayacaktık" diye konuştu.

 

Faruk Akdoğan da bugünün hem üniversite hem de Niğde Belediyesi adına büyük bir gün olduğunu belirtti. Belediye olarak kent-üniversite işbirliğini desteklediklerini aktaran Akdoğan, şunları kaydetti:

"Üniversitemizde geleneksel hale gelmiş şenliklerin 12’ncisini düzenlemek bize nasip oldu. Biz öğrencilerimize destek vermek ve onların eğitimine katkı, motivasyon sağlamak için ve üniversitemizin tanıtılması bakımından desteğimizi esirgemedik. Hayırlı olsun."

 Konuşmaların ardından halk oyunları ekibinin gösterilerini izleyen protokol üyeleri, kurulan standları gezerek esnafla sohbet etti.

 

 

Niğde Bahar Şenlikleriyle Coşuyor… Kıraç Sahne Aldı

 

Program Akşam devam etti. Niğde Belediye Başkanlığı katkılarıyla düzenlenen Niğde Üniversitesi 12.Bahar Şenliği Kıraç Konseriyle başladı.

 

Niğde Üniversitesi yerleşkesinde gerçekleşen Niğde Üniversitesi Bahar Şenliğinin ilk gününde sahne alan Kıraç hayranlarına coşku dolu anlar yaşattı. Geleneksel hale gelen Niğde Üniversitesi Bahar Şenliğinin 12.sinde Kıraç hayranları kampüs alanını doldurdu. Bir birinden güzel eserlerini seslendiren Kıraç, etkinliğe sponsor olduğu için Niğde Belediye Başkanı Faruk Akdoğan'a teşekkür ederek 'Belediye Başkanımıza teşekkür ediyoruz, bizleri değerli Niğdelilerle buluşturduğu için' dedi.

 

Niğde Üniversitesi Bahar Şenliğinin ilk gecesinde sahne alan Kıraç'ın seslendirdiği eserlere Niğde Üniversitesi öğrencileri ve Niğdelilerden oluşan kalabalık eşlik ederek güzel bir akşam geçirdiler.

 

Şenlik perşembe günü sona erecek.

 ***

 Konser Öncesi Fotoğraflar




You Tube izleyemenler için Alternatif linkler aşağıda

Editör: TE Bilişim