Niğde Üniversitesi  tarafından bu yıl 10.’su düzenlenen Bahar Şenliği, Merkez Yerleşke Anıt Alanında gerçekleştirilen açılış töreni ile başladı.
Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan törene, Niğde Valisi Âlim Barut, Garnizon Komutanı Jandarma Albay İsmet Cansaran, Belediye Başkanı Faruk Akdoğan, Cumhuriyet Başsavcısı Alaettin Soylu, kamu kurum ve kuruluşu temsilcileri, öğretim elemanları, Niğde Üniversitesi idari personeli, öğrenciler ve çok sayıda davetli katıldı.
10. Bahar Şenlikleri’nin açılış konuşmasını Rektör Prof. Dr. Adnan Görür yaptı. Konuşmasında 20. yılını kutlamaya hazırlanan Üniversitemizin akademik, fiziksel ve sosyal gelişim açısından parlak bir dönem yaşadığını vurgulayan Rektör Prof. Dr. Adnan Görür, Kent-Üniversite işbirliğinin önemine dikkat çekti. Konuşmasında hayırseverleri daha fazla vakit kaybetmeden Niğde Üniversitesi’ne destek olmaya çağıran Rektör Görür, “Niğde Üniversitesi’ne destek, Niğde’nin geleceğine yapılacak olan en güzel yatırımdır. İnanıyorum ki Niğde, Üniversite ile birlikte büyüyecek ve gelişecektir.” dedi.
Açılış konuşmasının ardından tören Niğde Üniversitesi Emine Çetintürk Ana Okulu Öğrencilerinin gösterileri, Himmetli İlköğretim Okulu Folklor Ekibinin gösterisi, Halk Dansları Kulübü Burdur Yöresi Oyunları, Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu’nun Modern Dans gösterisi ve Halk Dansları Kulübü Trabzon Yöresi Oyunlarıyla devam etti.
Açılış töreni üniversitemiz öğrencilerinden oluşan Grup Piston’un konseriyle sona erdi. 
Şenliklerin ilk akşamında Grup Gripin sahne aldı. Merkez Yerleşke Anıt Alanı’nda gerçekleştirilen konserde alanı dolduran kalabalık keyifli saatler geçirdi.

NİĞDE ÜNİVERSİTESİ BAHAR ŞENLİĞİ  PROGRAMI İÇİN TIKLAYIN...
Editör: TE Bilişim