Niğde Üniversitesi  20. Yıl etkinlikleri kapsamında düzenlediği “Sarıkamış Destanı” anma programı Derbent Kültür Salonu’nda yapıldı. 

Programa Vali Âlim Barut, Garnizon Komutanı J. Alb. İsmet Cansaran, Niğde Belediye Başkanı Faruk Akdoğan, Cumhuriyet Başsavcısı Hayreddin Akçıl, Rektör Prof. Dr. Adnan Görür, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Mehmet Şener, Prof. Dr. Murat Alp, Prof. Dr. Mustafa Bayrak, Genel Sekreteri Doç. Dr. Ethem Akyol, j. Asayis Şube Müdürü J. Kıd. Bnb Süreyya Güler, Askerlik Şube Başkanı Personel Yarbay Kadir Okyay, İl Genel Meclis Başkanı Erdal Koçyiğit, Altunhisar Belediye Başkanı Erdal Sarı, il müdürleri, öğrenciler, akademisyenler ve vatandaşlar katıldı.

Program saygı duruşunda bulunulması ve istiklal marşının okunması ile başladı.

Açılış konuşmasını Niğde Üniversitesi  rektörü Prof. Dr. Adnan Görür yaptı. Rektör Görür, “Sarıkamış Türk tarihinin ve savaşlarının en acı ve hüzünlü olanıdır. Bu acıyı, fedakârlıkları, cesareti, ulvi davranışları en iyi şekilde idrak edip gençlerimize, gelecek nesillere aktarmalıyız. Sarıkamış’ın aslında yenilgi olmadığını, vatana kendini kurban etmenin destanı olduğunu anlatmalıyız” dedi.

Rektör Görür, 2012 yılının Niğde Üniversitesinin 20. Kuruluş yıldönümü olduğunu hatırlatarak şunları söyledi; “20. Kuruluşumuzu Sarıkamış Anma Gecesi ile şehitlerimizi anarak, şehitlerimizi hatırlayarak, kutlamaya başlamak istiyoruz. Ama önce onlara şükranlarımızı, minnetimizi göstermek istedik. İşte bugün bu kahraman şehitlerimizi Sarıkamış destanını hatırlamak, hatırlatmak üzere buradayız. Tüm şehitlerimizi rahmetle, minnetle ve şükranla anıyoruz. Onların huzurunda saygıyla eğiliyoruz. İnşallah bir daha aynı acıları bu millet yaşamaz ve biz de bu tür konuşmaları yapmak durumunda kalmayız. Hepinizi bundan sonraki süreçte Niğde Üniversitesinin 20. yılında bize destek olmaya bekliyoruz.

Rektör Prof. Dr. Adnan Görür’ün konuşmasının ardından Sarıkamış Destanı ile ilgili belgesel film gösterimi yapıldı.

Gece, Sarıkamış Harekâtı üstüne derlediği türküler ve yaptığı albümlerle tanınan sanatçı Recep Ergül’ün verdiği konser ile devam etti. Ergül, konser sırasında yaptığı konuşmada 97. Yıldönümü olan Sarıkamış Harekâtında Niğde’den de çok sayıda şehidin olduğu belirtti. Ergül harekât sırasında askerlere dağıtılan kumanyaları anlatarak temsili buğday ve ekmeği Rektör Prof. Dr. Adnan Görür’e hediye etti.

Konser sonunda Rektör Görür, sanatçı Ergül’e plaket ve çiçek takdim etti.


Editör: TE Bilişim