Niğde Ümit Eğitim ve Kültür Derneği (NÜMDER)’nin yayın organı Niğde Ümit dergisinin 7. sayısı çıktı. Beş yıldır şehrin eğitim ve kültür hayatında önemli bir yere sahip olan dergi, son sayısında sosyal medyanın tehlikelerini “Alem Sanal Tehlike Gerçek” başlığı ile ele aldı.

 

Editörlüğünü Murat Yasin Tekin’in yaptığı Niğde Ümit dergisinin Mayıs sayısında sanal dünyanın insanlar üzerindeki olumsuz etkisini “Sosyal Medyayı Doğru Okumak” başlığı ile Kemal Gürler yazdı. NÜMDER’in yeni başkanı Salih Memiş “Ertelenen Umutlar”adlı öyküsünü okurlarla paylaştı. Günümüzde yeni gelişen bir liderlik türü olan “Hizmetkar Liderlik”i Mustafa Altınyüzük kaleme aldı. Derginin duayen yazarlarından Arzu Çetin Ermiş bu sayıda “Nefsim Varken” dedi. Yine Niğde Ümit’in kadın yazarlarından Habibe Gündüz “Söz ile Yazı Arasında”ki tercihini anlattı. Yunus Şahin “Öğretmen Anne” kavramını ele aldı. “Ni İncin Ne İncit” diyen Kürşat Küçükçirkin birey olmanın gerçek esaslarına değindi. Fatih Arıkan “Rüzgar” isimli şiirini okurlarla paylaştı. “Gönül İşi” adlı hikayede Serdar Ünal kendi çocukluğundan ibretlik bir bölüm sundu. Feriha Atılgan “Masumiyet”ini yazdı. Kemal Gürler sinema köşesinde üç filmin eleştirisini yaptı. Ahmet Gür, Hazreti Nuh’un yaşantısını eğitimci gözü ile ele aldı. Derginin kitap tanıtımı köşesinde “Susam ve Zambaklar” isimli kitap Bimana mahlası ile tanıtıldı. Yine Niğde Ümit’in duayenlerinden İsmail Sarıkaya “İstanbul Sahhaflar Çarşısı”nın atmosferini Niğde’ye getirdi. Hüseyin Türkmendağ’ın güncele yönelik karikatürü dergideki yerini aldı. “İmam Gazali’nin Ahlak Eğitimi”ni Tunahan Tahir yazdı. Ayşenur Refik “Öfkemiz Sana Değildi Aşk” dedi. Mardin’in önemli mekanlarından Kasımiye Medresesi, Öykü Maral’ın kaleminde canlandı. NÜMDER’ in bazı faaliyetleri “Derneğimizden Haberler” bölümünde paylaşıldı.

 

Niğde Ümit Eğitim ve Kültür Derneği’nin yeni başkanı Salih Memiş, eski başkan Diler Önem’e hizmetlerinden dolayı teşekkür ederken dernek olarak faaliyetlerinin devam edeceğini belirtti.



Editör: TE Bilişim