Türk Ocakları Niğde Şubesi tarafından 23 Şubat 2018 tarihinde TURGEN toplantı salonunda Türk Milli Güvenliği ve Bölgesel Dengeler Açısından Zeytin Dalı Harekatıbaşlıklı ocakbaşı sohbeti gerçekleştirildi. Sohbete konuşmacı olarak Doç. Dr. Mehmet Serkan TAFLIOĞLU katılmıştır
 
Ocakbaşı sohbeti öncesinde Profesör ünvanı almaları sebebiyle TURANELİ Derneği Başkanı Sayın Yılmaz UZUN tarafından Türk Ocakları Niğde Şube Başkanı Prof. Dr. Metin Hakan SEVERCAN ve Türk Ocakları Niğde Şube Üyesi Prof. Dr. Mustafa SARIDEMİR’e hediye takdimi yaptı. .
 
Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. M. Serkan TAFLIOĞLU “Türk Milli Güvenliği ve Zeytin Dalı Harekatının Küresel ve Bölgesel Yansımaları” başlıklı yaptığı konuşmada şu temel konuları vurguladı
 
“Milli Güvenliğimiz açısından hayati tehdit olarak hudut hattımızda ortaya çıkan Suriye’nin kuzeyindeki terör unsurlarını etkisiz hale getirmek ve bu unsurları ortadan kaldırmak üzere şanlı ordumuz kahramanca bir mücadele vermektedir. Suriye’nin toprak bütünlüğü ve PKK/YPG/PYD/DAEŞ gibi terör örgütlerinden temizlenmesi Türk Devletinin milli güvenliği açısından yaşamsal öneme sahiptir. Türk Ordusu’na karşı yapılan küresel/bölgesel kara ve gri propagandalara karşı uyanık olunmalıdır. Zeytin Dalı Harekatı bazı çevrelerce gri propaganda içerisinde gösterilmek istendiği gibi kişisel/parti değil, Türk Devletinin Güvenliği açısından gerçekleştirilen meşru/haklı ve zaruri/yaşamsal bir askeri harekattır.”
 
Konuşmanın ardından sayın Doç. Dr. Mehmet Serkan TAFLIOĞLU'na, Türk Ocakları Niğde Şube Başkanı Prof. Dr. Metin Hakan SEVERCAN tarafından belge ve hediye takdimi yapıldı.
 
 
Editör: TE Bilişim