Niğde Türk Ocakları bor ilçesinde bir takım ziyaretlerde bulundu. Niğde Türk Ocağı Başkanı Gazi Karabulut, şube sekreteri Erhan Eroğlu, Türk Ocağı Üyesi Yunus Kızıl ve Turan Uçan'ın katıldığı gezide önce Kaymakam Kemalettin Sakin, Belediye Başkanı Sıtkı Erat, Emniyet Müdürü  Köroğlu Kıraç ve MHP İlçe Başkanı  Mustafa Tecimer'in yanı sıra bazı esnaflar ziyaret edildi.
Ziyaretlerde hem Bor ile ilgili değerlendirmeler yapılırken hem de Türk Ocaklarının 100. kuruluş yılı doğrultusunda gerçekleştirilecek etkinlikler ve Türk Ocaklarının Türkiye'nin meselelerine bakışı; düşünceleri ve çözüm yolları da anlatıldı.
Niğde Türk Ocakları Başkanı Gazi Karabulut ziyaretlerde şu görüşlere yer verdi: 25 Mart 1912'de kurulan Türk Ocakları, 100. kuruluş yıl dönümüne hazırlanmaktadır. Kurulduğu yıllarda Türk milletinin içine bulunduğu ateş çemberinden çıkılması için canını ortaya koyma dahil her türlü fedakarlığı yapan Türk Ocağı mensupları bugün de aynı inanç doğrultusunda hizmetlerine devam etmektedir. İlm-iman-ahlak-ülkü çizgisindeki koca bir çınar olan Türk Ocakları Türk milletinin yücelmesi adına toplumsal, sosyal, kültürel, eğitsel  konular başta olmak üzere Milli ve ahlaki bir temel üzerinde Türk milletinin tarihten getirdiği kutsal misyonu geleceğe taşıma gayretindedir. Bu anlayışlar doğrultusunda ilimizde de yoğun faailyetlerimiz olacaktır.
25 Mart günü kuruluş yıl dönümümüz olduğu için Türk Ocağı Genel merkez yöneticisi Dr. Fahri Atasoy'un konuşmacı olacağı "Dilde Fikirde İş te Birlik" adlı bir yemekli konfefans yapacağız. Ayrıca ilimizde 100. yıl Türk Ocağı Ormanının yeşertmek istiyoruz.
Ayrıca, Nisan ayı içinde Türksam Başkanı Sinan Ogan ile bir konferans gerçekleştirmeyi planlıyoruz. Hem kendi ilimizde hemde Türkiye genelinde Eğitim alanında konferanslarımız ve motivasyon seminerlerimiz olacak. Üç dalda şiir, kompozisyon ve resim yarışmaları tertipleyeceğiz. Bu ve buna benzer pek çok faaliyetler ile ülkemizin büyümesi ve milletimizin bilinçlenmesi için yoğun çalışmalar gerçekleştireceğiz.

















Editör: TE Bilişim