Niğde Dernekleri Federasyonu tarafından organize edilen 'Niğde Günleri 1 Fuarı' Atatürk Kültür Merkezi'nde başladı. Fuarın açılışına Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, Niğde milletvekilleri Alpaslan Kavaklıoğlu, Ömer Selvi, Doğan Şafak, Niğde Valisi Alim Barut, Niğde belediye başkanları ve çok sayıda Niğdeli katıldı.

 

Fuarın açılışında bir konuşma yapan ve kedisini 'Niğde dostu' olarak tanımlayan Milli Savunma Bakanı Yılmaz, Niğde'yi anlatmaya kelimelerin yetmeyeceğini söyledi. Niğde'nin Kapadokya'nın bir parçası olduğunu ifade eden Yılmaz, "Niğde Orta Anadolu'nun kapısı. Faruk Nafiz Çamlıbel'in ifadesiyle Orta Anadolu'ya Ulukışla'dan girilir. Ulukışla'dan girerseniz Niğde'nin güzelliğini görürsünüz. Yine Bor'un pazarı bitse de Niğde'nin pazarı hiç bitmez. Mutlaka gidilecek, görülecek, yapılacak bir alışveriş vardır.

 

Bizim Cumhuriyet tarihimizde de işgal görmemiş bir ilimiz. Bunu büyük bir önemi vardır. Cumhuriyet ilanında top atışıyla, sevinçle karşılamış ender illerimizden birisidir" diye konuştu.

 

Niğde'nin Kırşehir, Nevşehir ve Aksaray'ın anası olduğunu ifade eden Yılmaz, "Anası olmak da güzel bir şeydir. Analar bilir evlatlarını. Dolayısıyla evlatlarınızı sevin, onların birleşmesi, büyümesi sizin şerefinizdir, gücünüzdür" dedi.

 

Niğde denilince, elması, patatesi, lahanası, halılarının akla geldiğini belirten Yılmaz, "Ankara'daki Niğde dostlarına diyorum ki; Niğde mutlaka gidilmesi görülmesi gereken bir yer. Kış turizmi var. Kültür turizmi, yayla turizmi, dağ turizmi, termal turizmi var. Dolayısıyla ne ararsanız orada var. Ve hepsinden de önemlisi adam gibi adam olan insanları var. En büyük zenginlik de budur" dedi.

 

Tanıtımın uzun ince bir yol olduğunu belirten Yılmaz, "Niğde'nin tanıtımını başkalarına bırakmayın. Niğde'nin tanıtımını siz yapın. Hiçbir zaman geç kalınmamıştır. Bizim için geç denilse dahi, çocuklarımız vaktindedir, torunlarımız için erkendir. Dolayısıyla nereden başlansa kardır" şeklinde konuştu.

 

Bakan Yılmaz, bu ülkeyi ortak payda bilenlerin fakir olmasının düşünülemeyeceğini de belirterek, "Dolayısıyla diyorum ki, 'Niğde benim' diyebiliyorsam ben zenginim. Niğdeli diyebiliyorsa zengindir. Sadece orası değil, Edirne de benim diyebiliyorsa, Hakkari de benim diyebiliyorsa ne şükür ki, ne kadar iyi ki, 'alnım ak başım dik olarak ben Türkiye Cumhuriyeti vatandaşıyım' diyebiliyorsa, işte biz de görevimizi yapıyoruz demektir" dedi.

 

Yılmaz daha sonra fuarın açılış kurdelesini kesti ve fuardaki stantları gezdi.

 

Fuarda, Niğde'nin elması, patatesi, lahanası ve halıları kadar açılış törenine getirilen eşekler de ilgi çekti.



Fotoğraflar : Dahi Gedik - Defterk.com
Haber ve Foto Düzenleme : Selim GÖKEL



Burayı gördünüz mü?

Fotoğrafların üzerine fare ile tıklayın... sağ ok tuşu ile devam edin...

Video : Dahi GEDİK

Editör: TE Bilişim