Gazeteci yazar Ömer Fethi Gürer yazdığı Niğde Spor Tarihi kitabı ilgi görüyor. Niğde ilinin  spor tarihini tüm branşarı ile anlatan kitapta  başarılı sporcular, spora katkı verenler, önemli maçlar ve oyuncularda yer alıyor.

Niğde ölçeğinde bir kent için ilk sayılacak kitap Niğde ilinde de bugüne kadar yazılan ilk özel spor kitabı olarak beğeni topluyor.

 Niğde Spor eski başkanlarından ve sporcularından Kamil Davarcı Niğde Spor Tarihi kitabının Niğde de spor dününü anlatan çok başarılı bir çalışma olduğunu belirtirken Niğde Gücü ve Niğde Spor’da futbol oynamış Mehmet Gökkaya’da Niğde spor tarihinin dünden bugune derlenmesini spor adına önemli bir girişim olduğuna vurgu yaparak Niğdemizde spora gönül veren bir avuç gönüllü dünde yaptıkları tarihe mal olması çok güzel bir girişimdir dedi.

Bor’da İş Bankası yanında Fatih Kırtasiye ile Niğde Bor arası Okyanus Markette  temin edilen kitapta Niğde okul takımları ile Niğde Üniversitesi sportif başarıları da yer alıyor. Güreş, Futbol, basketbol, voleybol,dağcılık ,kayak gibi farklı branşarın yer aldığı Niğde Spor Tarihi kitabı Niğde ilinin spordaki bilinmeyen yönlerini de açığa çıkaran bir çalışma olarakta dikkat çekiyor.

 Kitabın yazarı Ömer Fethi Gürer  Niğde spor tarihi ile ilgili çalışmayı yaparken Niğde ilinin tarihi, folkloru kültürü yanında spor alanlarında başarılarında bilinmesini istediğini belirterek Niğdemiz her yönü ile dikkate değer özellikleri olan bir kenttir. Bu kentin dünü sahiplenmek geleceğininde güzel kurulması için önemli bir yoldur” diye konuştu.


Editör: TE Bilişim