PMYO öğrencileri Kapalı Cezaevi’ni   “20. Sokak”ta eğlendirirken düşündürdü
 
 Niğde Polis Meslek Yüksek Okulu öğrencileri Kapalı Cezaevi mahkûmlarına tiyatro gösterisi sundu. Niğde Polis Meslek Yüksek Okulu öğrencileri tarafından oluşturulan “20.Sokak” adlı tiyatro gösterisi Niğde E Tipi Kapalı Ceza ve İnfaz Kurumu’nda kalan hükümlü ve tutuklular için sergilendi. Suç işleyenleri kovalayanlar ile suça karışanları buluşturan gösteride, izleyenler hem eğlendi hem duygulu anlar yaşadı.
 
         Cumhuriyet Savcısı Metin Afşar, Kapalı Ceza İnfaz Kurumu Müdürü Hüseyin Akkuş ve davetlilerin katıldığı tiyatro oyunu katılımcıları eğlendirdiği kadar anlamlı senaryosu ile kimi zaman hüzünlendirdi kimi zaman da düşündürdü.
 Hükümlü ve tutukluların topluma kazandırılması, sosyal ve manevi yönden iyi bir vatandaş olmaları, tahliye sonrası uyum sorunu yaşamamaları  için normalleştirme prensibi ile yapılan etkinlik ve çalışmaların hız kesmeden sürdürüldüğünü belirten Kapalı Ceza İnfaz Kurumu Müdürü Hüseyin Akkuş, “Bu prensip doğrultusunda, Polis Teşkilatı’nın 166. kuruluş  yıl dönümü nedeniyle, Niğde Polis Meslek Yüksek Okulu öğrencilerinin hazırlamış oldukları 20. Sokak adlı tiyatro oyununu Kapalı Cezaevinde sahnelendi” dedi.
       
       Yapılan bu çalışmalarla Türkiye Cumhuriyeti’nin başta insan haklarına dayanan milli, demokratik, laik ve sosyal bir hukuk devleti olduğunu, Türk devletinin ülkesi ve milletiyle bölünmez bir bütün olduğunu kavratmayı, Atatürk ilke ve  inkılâplarını benimsetmeyi, onlara kişilik ve ahlaki karakterleri gelişmiş, sorumluluk taşıyan, aile ve toplumun diğer üyeleriyle bütünleşebilen, çevresine duyarlı ve çevresi ile işbirliği yapabilen kişiler olarak rehabilite edilmesini sağlamak olduğuna değinen Akkuş, “Ülke hizmetlerine ve kalkınmasına katkıda bulunan, yıkıcı ve bölücü faaliyetlerden uzak, bu yönden olumlu düşünce ve inanç yapısına sahip, milli ve manevi değerlere bağlı karakterde kişiler yetiştirebilmek, onların manevi yönden kalkınmalarını sağlayıp ıslah olmalarına yardımcı olup, topluma kazandırmak, eğitim ve kültür seviyelerini yükseltmek en büyük hedefimizdir’’ diye konuştu.
 

Editör: TE Bilişim