Ankara’da 29 Eylül -02 Ekim tarihleri arasında düzenlenecek olan “Niğde Günleri” etkinliği için Niğde Dernekler Federasyonu ve Başkent Niğde Vakfı tarafından Niğde’de geniş çaplı toplantı düzenlendi.
 
Niğde Valisi Alim Barut’un başkanlık ettiği toplantıda Niğde için neler yapabiliriz? Niğde’yi daha iyi nasıl tanıtabiliriz? sorularına cevapları arandı.
 
Başkent Niğde Vakfı Başkanı Musa Balaban, “Niğde’ye sahip çıkın Niğde hepimizindir” diyerek Niğdelileri etkinliğe katkı sağlamaya çağırdı.
 
Toplantıya; Niğde Valisi Alim Barut, CHP Niğde Milletvekili Doğan Şafak, Niğde Belediye Başkanı Faruk Akdoğan, Niğde Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Adnan Görür, Niğde Vali Yardımcısı Polat Kara, Organize Sanayi Bölgesi (OSB) Başkanı Şevket Katırcıoğlu, NESOB Başkanı Fahri Eker, Bor Kaymakamı Kemalettin Sakin, Ulukışla Kaymakamı Ozan Gazel, Ulukışla Belediye Başkanı Hacı Avşar, Özel İdare Genel Sekreteri Ali Nebol, Ak Parti İl Başkanı Muzaffer Şahiner, Başkent Niğde Vakfı Başkanı Musa Balaban, Niğde Dernekler Federasyonu Başkanı Hafize Şahiner, iş adamları ve sivil toplum örgütleri ve basın temsilcileri katıldı.
 
NİĞDE’NİN EKONOMİNSE KATKI OLACAK
 
Toplantının açılış konuşmasını yapan Niğde Dernekler Federasyonu Başkanı Hafize Şahiner, “ Niğde Günleri etkinliği, Niğde’nin ekonomisine katkı sağlamak, turizminin gelişmesini temin etmek, tarımının gelişmesini temin edebilmek amaçlı Türkiye genelinde öncelikle Ankara’da ulusal ve uluslararası platformda Niğde’yi en iyi şekilde tanıtmak amaçlıdır. Ben bu programın Niğde’nin hepimizin, bürokratının, siyasetçisinin, sivil toplum örgütlerinin, iş adamlarının katkılarıyla birlik ve beraberliğiyle gerçekleştirilecek bir proje olduğuna inanıyorum, her birimiz projenin bir ucundan tutar sahiplenirsek bu işte mutlaka başarılı olacağız, başka şansımız yok” dedi.
 
NİĞDE İÇİN BİR MEŞALE YAKILDI
 
Başkent Niğde Vakfı Başkanı Musa Balaban, “29 Eylül- 2 Ekim tarihleri arasında yapılacak Niğde Günleri için biz organizasyon firmasıyla beraber başta Ulukışla, Bor, Çamardı, Ulukışla, Altunhisar, Çiftlik ilçelerini teker teker dolaştık. Orada Sayın Kaymakamlarımız ve Belediye Başkanlarımızdan en ücradaki muhtarlarımızdan büyük ilgi gördük. Niğde için bir meşale yakıldı, Niğde için bir ateşleme oldu bu meşalenin arkasında bizlerin gitmesi gerekiyor. Niğde günlerinin mimarisi Sayın Valimiz Alim Barut’a Belediye Başkanımız Faruk Akdoğan’a, Niğde Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Adnan Görür’e, ilçe kaymakam ve belediye başkanlarımıza teşekkür ederim. Niğdeliler Niğde’ye sahip çıkın Niğde hepimizindir ”diye konuştu. 
 
LOKOMOTİF OLMAMIZ GEREKİYOR
 
Niğde Belediye Başkanı Faruk Akdoğan, “Başta Niğde Valiliği, Niğde Belediyesi’nin öncülüğün de ve diğer kuruluşlarımızla Niğde’yi en güzel şekilde temsil etmek. Niğde’mizi hem Türkiye’de tanıtmak ve bu çerçevede Niğde’mizin turizminin gelişimine katkıda bulunmayı amaçlıyoruz. Biz Niğde Belediyesi olarak lokomotif olmamız gerekiyor, dernek yöneticisi arkadaşlarımız bize geldiğinde bizim üzerimize ne düşüyorsa yapacağımızı ifade ettik ve burada da bir kez daha ifade ediyorum. İstanbul’da Kültür ve Turizm EMIT Fuarı’nda Niğde olarak bu fuara katıldık ve kazanım elde ettiğimizi düşünüyoruz” diye konuştu.
 
TURİZMDE TANITIM ÇOK ÖNEMLİ
 
Niğde Milletvekili Doğan Şafak, “Türkiye olarak turizmde, Almanya, Fransa, İngiltere, Hollanda, Norveç gibi ülkelerden daha çok sarf ettik. Bu çabalar sonucu 5 tane 6 tane turistle başladığımız Aladağlar’a 3 bin 500 civarında turist getirdik. Bolkar Dağları’na bir tane turist gelmezdi, yılda en az 400 gibi bir rakam gelmeye başladı. Daha önce iki kişi istihdam edilmez iken, şimdi 250 -300 kişinin çalıştığı bir sektör haline geldi. Bu işin başı tanıtımdan geçiyor. Niğde Vakfı’nın Ankara’da Niğde ile ilgili çalışmalarını takdire şayan buluyoruz” dedi.
 
NİĞDE’Yİ ANCAK NİĞDELİLER TANITABİLİR
 
Niğde Valisi Alim Barut, “Bizi bu yola iten Dernekler Federasyonu ve Başkent Niğde Vakfı’na teşekkür ediyorum. Niğde’ye dışarıdan gelen birisi olarak söyleyebilirim ki Niğde kültür açısından çok ileri bir şehir. Gerçekten eşsiz kültür varlıklarına sahibiz, bunlara sahip çıkmamız lazım. Eşsiz bir tabiata sahip işte Aladağlar, Bolkarlar, Eşsiz bir tarım potansiyeline sahip benim kendi ilimde böyle şeyler yok. Patates elma ve kirazın aroması durumu, üretim miktarı çoğu yerde olmayacak kadar çok ve güzel. Dolayısıyla bunların Niğde il sınırları dışına taşınması lazım. Bu da ancak fuarlara iştirak etmekle, bu şekilde Niğde Günleri tertip etmekle geçiyor. Benim görevim tabii ki gerek Niğde’mizdeki sanayicilerimizin, resmi kurum ve kuruluşların yaptıkları çalışmaları desteklemek ve Valiliğe düşeni yapmak. Niğde’yi ancak Niğdeliler tanıtabilir, her türlü gayreti gösterebiliriz ama hangi il kalkınmışsa o ilin sahipleri kalkındırır. Her şeyi resmi kurumlardan beklersek hiçbir yere gidilemez” diye konuştu.

NOT : HER NEKADAR  BOR VE NİĞDE'DE YAPILAN TOPLANTILARA BÜTÜN BASIN VE İNTERNET CAMİASINA DAVETİYE, ÇAĞRI YADA MAİL ZİNCİRİ İLE BİLGİ , DAVET VE HABER  GÖNDERİLMESİNE RAĞMEN,  SİTEMİZDEN (kasıt aramaksızın) HABERDAR OLMAYAN "NİĞDE GÜNLERİ"  HAZIRLIK KOMİTESİNİN FAALİYETLERİNİ BORHABER.NET OLARAK DESTEKLİYORUZ...

Borhaber.net
Site Yönetimi





Editör: TE Bilişim