Türk Dayanışma Konseyi ve Türkiye Kamu-Sen tarafından ortaklaşa düzenlenen “Anayasa Çalışmaları Kapsamında Milli Birlik Meselemiz” konulu panelin bir diğer toplantısı 15 Kasım 2012 günü Niğde’de gerçekleştirildi. Türk Hukuk Enstitüsü Başkanı Prof. Dr. Ali Akyıldız, Karatay Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. İbrahim Dülger’in konuşmacı olarak katıldığı panelin moderatörlüğünü Türkiye Kamu-Sen Genel Teşkilatlandırma Sekreteri Fahrettin Yokuş yaptı.



Çok sayıda sivil toplum kuruluşu temsilcisi, hukukçu, siyasi parti temsilcisi ve Türkiye Kamu-Sen üyesinin katıldığı panelin açılış konuşmasını gerçekleştiren, Türkiye Kamu-Sen Niğde İl Temsilcisi İhsan Uğraş, Türkiye’nin en büyük Sivil Toplum Kuruluşlarından birisi olan Türkiye Kamu-Sen’in yeni anayasa çalışmalarına duyarsız kalmasının düşünülemeyeceğinin altını çizdi. T. Kamu-Sen Niğde İl Temsilcisi Uğraş, “ Türk Dili, Başkentin Ankara olması, istiklal Marşı ve Ay yıldız Al Bayrak’ın kırmızı çizgileri olduğunu da ifade etti.

Konuşmanın ardından paneli başlatan Türkiye Kamu-Sen Genel Teşkilatlandırma Sekreteri Fahrettin Yokuş, “1,5 yıl önce ülkemizin çeşitli üniversitelerinden konusunda uzman 24 öğretim üyesinin katılımıyla bir Anayasa Çalıştayı gerçekleştirdik. Çalıştayın sonuç bildirisini, Meclis Başkanı ve siyasi parti temsilcilerinin huzurunda kamuoyuna deklere ettik. Çalıştayda sonuçlarını bir kitapçık haline getirerek, tüm milletvekillerine ve ilgililere yolladık. Bununla da kalmadık, Türk Dayanışma Konseyini meydana getiren Sivil Toplum Kuruluşlarının temsilcileri Anayasa Uzlaşma Komisyonlarına katılarak “Milli Bir Anayasa” talebimizi dile getirdiler. Şimdi de düzenleyeceğimiz panellerde Anadolu’da Çalıştay sonuçlarımızı aktaracağız.” şeklinde konuştu.

Panelde konuşan Türk Hukuk Enstitüsü Başkanı Prof. Dr. Ali Akyıldız, “yeni anayasa nasıl olmalı, yeni anayasada neler olmalı?” sorularına cevap verdiği konuşmasında; son günlerde kamuoyunu meşgul eden milletvekili yaşının 18’e indirilmesi ve idam cezasının geri getirilmeye çalışmasına ilişkin konuların perde arkasındaki gerçeklikleri Niğdelilerle paylaştı.

Karatay Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. İbrahim Dülger ise Milli Bir Anayasa hazırlamanın önemini vurgulayarak, değiştirilez maddelerde hususunda ki hassasiyetleri dile getirdi.

Konuşmacıların konuşmaları ardından paneli yöneten Türkiye Kamu-Sen Genel Teşkilatlandırma Sekreteri Fahrettin Yokuş tarafından salondaki dinleyicilere söz verilerek, soru-cevap bölümüyle panel tamamlandı.



Editör: TE Bilişim