Niğde Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğünden “Niğde Günlerine” Ziraat Odasına destek.

          29 Eylül-02 Ekim tarihlerinde Ankara Atatürk Kültür Merkezinde düzenlenen “Niğde Günlerinde” stand açarak Niğdenin tanıtımına katkıda bulunan kardeş kuruluş Niğde Ziraat Odası Başkanlığına destek olmak amacıyla İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü Ankara’ya çıkarma yaptı.

 

         İl Müdürü Nizamettin BİLHAN, Tarımsal Veriler ve Koordinasyon şube müdürü Eyüp GÜN ve Enformasyon birimiyle Ziraat Odasının yanında yerini alan İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü Niğde Günlerine büyük ilgi gösteren ziyaretçilere 4 gün boyunca tarımsal konularda teknik bilgiler vererek bilgi sahibi olmalarını sağladılar.

 

          Yöresel yemekler,  kıyafetler,  el sanatları gibi Niğde’ye özgü eserlerin sergilendiği ve tanıtıldığı Niğde Günlerinde Niğde Ziraat Odası Başkanlığı da büyük bir stand açarak Türkiye üretiminde söz sahibi olduğumuz ürünlerden Niğde Patatesi, Elması ve Lahanasının yanı sıra Dermason fasulyesi, nohut ve barbunyayı ziyaretçilerin beğenisine sundular. İl Müdürlüğü ve Ziraat Odasının güzel bir dayanışma örneği sergileyerek ziyaretçilerin beğenisine sunduğu patates, elma ve lahanaya büyük ilgi gösteren dışarıdaki Niğdeliler ürünleri kısa sürede tükettiler.

Editör: TE Bilişim