Ankara da 4.sü düzenlenen Niğde Günleri hakkında düşüncelerini dile getiren Niğde Milletvekili Kavaklıoğlu ve Belediye Başkanı Akdoğan, organizasyonun başarılı olduğunu belirttiler. Niğde Günlerinde Yerel Sanatçıların rüzgarı…

 

Haber/Foto - Gökhan Demircioğlu /Tolga Özçelik

Ankara AKM'den bildiriyor 

 

AK Parti Niğde Milletvekili Alpaslan Kavaklıoğlu; "4.sünü düzenlediğimiz Niğde Günlerinde bayağı tecrübe kazandık. İstanbul'da da yapmayı planlıyorduk. İller için tanıtım günleri çok önemli. Ankara'da Niğde rüzgarı esiyor. 3-4 gün bu rüzgar esecek Niğde konuşulacak. Bilbortlar özellikle insanları çok etkiliyor. Basın Yayın organlarında çıkan haberler çok etkili oluyor. Bu tanıtımlar çok etkileyici oluyor. Ama daha fazla gayret etmemiz lazım. Niğde gerçekten kadim medeniyetlerin beşiği. çok bilinmeyen ve çok mütevazi bir ilimiz. İnsanımız hemşerilerimiz böyle geri kaldık falan diye düşünüyor ama hiç alakası yok. Biz öncelikle kendi kıymetlerimizi kendi değerlerimizi çok iyi bilmemiz lazım. Kendi memleketimizi kendi insanımızı çok iyi tanımamız lazım. Bunu inşallah başaracağız. Niğde Günleri gerçekten başarılı bir organizasyon" şeklinde konuştu.

 

Bu yılki Niğde günlerinin farklı olduğunu belirten Niğde Belediye Başkanı Faruk Akdoğan; "Bu faaliyetlerle Niğde'mizin tanıtımına en ufak katkıda bulunabilirsek ne mutlu bize. Bu programlar hem Niğde'de yaşayan insanlar için bir kültürel etkinlik oluyor. Aynı zamanda Ankara'da yaşayan herkes için bir sosyal etkinlik oluyor. Bu yılın farkı şu geçmiş organizasyonlarda stantlar yarı yarıya yabancı menşeli firmalar tarafından dolduruluyordu. Bu yıl bu sayının 4 de 1 e kadar düştüğünü 4 de 3 ünü Niğde kökenli firmaların doldurduğunu görüyoruz. Buda Niğde'mizin bu işe artık ne kadar önem verdiğini ve artık bu programlara ne kadar alıştığını gösteriyor. Bu programlardan gelen insanlar faydalanıyor ki stant sayıları da arttı. Perşembe günü açılış münasebetiyle hareketli bir gündü. Daha önce ki yıllara göre katılımın bir hayli yüksek olduğunu söyleyebiliriz. Bu programa emeği geçen başta sayın valimiz, milletvekilimiz ve diğer kurumlarımıza teşekkür ediyorum. Destek veren Niğdelilere ve Ankaralılara teşekkür ediyorum. Bu programı büyüterek İstanbul'a taşımak lazım. Önümüzdeki yıl çok daha farklı bir Niğde günleri ile Türkiye'nin karşısına çıkmayı istediğimizi söyleyebiliriz" dedi.

 

Niğde Günlerinde Mahalli Sanatçı Rüzgarı

  

Ankara AKM'de 2. gününde de devam eden Niğde Günlerinde mahalli sanatçıların konserleri ilgi ile dinleniyor.

 

Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz'ın katılımıyla açılışı gerçekleştirilen 4. Niğde Günleri stant açan tüm kurum ve kuruluşların çeşitli etkinlikleri ile devam ediyor. Niğde'nin tanıtılmasına yönelik etkinlikler kapsamında folklorik özellikleri de ön plana çıkartılıyor.

 

Niğde'nin mahalli sanatçıları Muammer Keskin, Ramazan Keskin, Mehmet Güneş, Osman Cullaz Niğde Belediytesi standında düzenledikleri mini konser ise ilgiyle izlendi.

 

Editör: TE Bilişim