Niğde'yi ve Niğde kültürünü tanıtmak amacıyla Ankara Atatürk Kültür Merkezi'nde bu yıl 2. si düzenlenen Başkent Niğde Günleri sona erdi. 4 gün süren fuar boyunca gerçekleştirdiği fotoğraf, resim ve geleneksel giysi sergilerinin yanı sıra halk oyunları gösterileri ve öğrenci konserleriyle fuarı renklendiren üniversitemiz beğeni toplayan standıyla da binlerce ziyaretçiyi ağırladı.

 

Fuarın 1 Kasım 2012 Perşembe günü gerçekleştirilen açılış törenine Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, Niğde Valisi Âlim Barut, Niğde Milletvekilleri Alparslan Kavaklıoğlu, Dr. Ömer Selvi ve Doğan Şafak, Büyük Birlik Partisi Genel Başkanı Mustafa Destici, Niğde Belediye Başkanı Faruk Akdoğan, üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Adnan Görür, Çankaya Belediye Başkanı Bülent Tanık, Ankara ve Niğde ilçe belediye başkanları, oda başkanları, sivil toplum örgütü temsilcileri, dernekler ve çok sayıda Niğdeli vatandaş katıldı.

 

Açılışta Niğde Dernekler Federasyonu Başkanı Hafize Şahiner, Başkent Niğde Vakfı Başkanı Musa Balaban, Niğde Belediye Başkanı Faruk Akdoğan, Büyük Birlik Partisi Genel Başkanı Mustafa Destici, Çankaya Belediye Başkanı Bülent Tanık, Etimesgut Belediye Başkanı Enver Demirel, Niğde Valisi Alim Barut ve Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ birer konuşma yaptılar.

 

Konuşmaların ardından fuarın açılışı gerçekleştirildi.

 

Fuara yaklaşık 60 kişilik büyük bir ekiple katılan üniversitemiz, ziyaretçilerin ağırlanarak üniversitemizin tanıtımının yapıldığı ve Bor Halil Zöhre Ataman Meslek Yüksekokulu Deri Teknolojisi Bölümü ile Ulukışla Meslek Yüksekokulu Arıcılık Bölümünün ürettiği ürünlerin sergilenerek satışının yapıldığı 2 stantla temsil edildi. Ayrıca fuar kapsamında Eğitim Fakültesi Güzel Sanatlar Eğitimi Bölümü Resim Eğitimi öğrencilerinin çalışmalarından oluşan resim sergisi ve Bor Halil Zöhre Ataman Meslek Yüksekokulu Giyim Üretim Teknolojisi ve Moda Tasarımı bölümlerinin öğretim elemanları tarafından hazırlanan “Geleneksel Niğde Kadın Giysilerinin Minyatür Modernizeleri” sergisi gerçekleştirildi.

 

Düzenlediği konser, sergi ve halk oyunları gösterileri ile fuara renk katan üniversitemizin fuar alanında açtığı stantta katılımcılar tarafından büyük ilgi gördü.

 

Ziyaretçilere üniversitemize ait tanıtım malzemelerinin dağıtıldığı standımızı Büyük Birlik Partisi Genel Başkanı Mustafa Destici, Niğde Valisi Âlim Barut, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Başkanı Rıfat Hisarcıklıoğlu,  Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Bilim ve Teknoloji Genel Müdürü Doç. Dr. Cevahir Uzkurt, Niğde Milletvekilleri, Niğde Belediye Başkanı Faruk Akdoğan, Çankaya Belediye Başkanı Bülent Tanık, Etimesgut Belediye Başkanı Enver Demirel, Gazeteci Yazar Yavuz Donat, Üniversitemiz Eski Rektörü Prof. Dr. Hamza Uygun, ilçe Belediye Başkanları ve çok sayıda katılımcı ziyaret etti.

 

Fuar ile ilgili görüşlerini dile getiren Rektörümüz Prof. Dr. Adnan Görür "Geçtiğimiz yıl 1. si düzenlenen bu fuar ile oluşan birlikteliğin siyasetçisiyle, yerel yöneticileriyle, üniversitesiyle, esnafıyla, sanatkârıyla, sanayicisiyle birlikte ilelebet devam etmesi ve Niğde’nin çok hızlı bir şekilde kabuğunu kırması temennisinde bulundu. Niğde Üniversitesinin kamu yararına olacak hiçbir etkinlikten kaçınmadığını kaçınmak da istemediğini vurgulayan Rektör Görür "Üniversite var olacaksa bu halk için var olacaktır, bu millet için var olacaktır. Dolayısı ile bütün imkânlarımızı bu tür birliktelikler için seferber etmeye her zaman hazır olduğumuzu huzurlarınızda belirtmek istiyorum. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” diye konuştu.

 

 



Editör: TE Bilişim