Kampüste buluşan grup Kampüs içerisinde Bahar’ın gelişini fotoğraflamak için hareket etti.

Niğde Foto Safariye Üniversite Rektörü Prof. Dr. Muhsin Kar’da katıldı. Rektör Kar elindeki Fotoğraf Makinesiyle Kampüs içerinde Baharın gelişini öğrencilerle birlikte fotoğrafladı. Kampüs içerisinde yapılan safari gezisinde Rektör Kar öğrencilerin merak ettiği soruları yürürken cevaplarken kampüs hakkında bilgiler verdi. Kampüste yoğun bir yeşillendirme çalışması başlattıklarını söyleyen Rektör Muhsin Kar öğrencileri kampüste ağaç dikmeye davet etti. Öğrenciler ise Rektör ile böyle bir ortamda beraber oldukları için mutluluklarını belirtti.

Niğde Foto Safarinin ilkini düzenleyen Fotoğraf Sanatçısı Fatih Kızılkaya ise şunlara değindi; ‘’Bugün Niğde Foto Safarinin İlk durağı olarak Kampüsü seçtik. Sosyal Medya üzerinden #NiğdeFotoSafari etiketiyle başlattılan bu çalışmaya öğrencilerin ilgisi bizleri oldukça mutlu etti. Bizlerin bu çalışmada hedefi yaşadığımız memleketin doğasını, tarihini, kültürünü, sokak yaşamını ve Niğde’ye dair ne varsa fotoğraflarda ölümsüzleştirmektir.

Bizler için kampüsün tanıtımında hem de baharın gelişini fotoğraflamak oldukça güzel oldu. Üniversite içerisinde fotoğraf çekmeye tutkulu büyük bir öğrenci kitlesi var. Bizlerde onların bu tutkusuna ortak olmak için böyle bir çalışma başlattık. Çok güzel fotoğraflar yakaladık. Öğrenciler Rektörle birlikte fotoğraf çekmekten çok mutlu oldu. Bu çalışma gün ve gün devam ederek tüm Niğde’yi fotoğraflayacağız’’ şeklinde konuştu.
 
Editör: TE Bilişim