Turizm profesyonellerinin uluslararası buluşma platformu Doğu Akdeniz Uluslararası Turizm ve Seyahat Fuarı (EMITT), İstanbul TÜYAP Fuar ve Kongre Merkezi’nde Kültür ve Turizm Bakanı Ömer ÇELİK tarafından 30 Ocak 2014 günü saat 11:00’da açıldı. 


 

Marka ürünlerin geliştirilmesi, yerel markalaşmanın sağlanması ve tanıtımı ile çeşitlendirme yoluyla turizmin gelişmesi stratejilerinin hayata geçirilmesine katkı veren EMITT Fuarı'na, geçtiğimiz yıllarda da olduğu gibi Niğde bu yıl da tekrar katılıyor.Dünyanın 5. büyük turizm fuarı konumuna sahip olan ve önümüzdeki yıllarda ilk üçe girmeyi hedefleyen EMİTT Fuarı‘nın katılımcılarını; tur operatörleri, seyahat acentaları, oteller ve zincir oteller, hava yolları, cruise firmaları, turistik beldeler, uluslararası tanıtım ofisleri, araç kiralama firmaları, hastaneler ve turizm sektörüyle tüm kuruluşlar oluşturuyor. Her yıl yeni katılımcı ve ziyaretçi rekoru kıran EMITT Fuarı, yıllardan bu yana gerçekleştirdiği yüzde 10′un üstünde büyüme oranıyla bölgedeki tek turizm fuarı olarak da dikkatleri üzerine çekiyor.

18. si düzenlenen fuarda Niğde, 80 m2 alana kurulan standı ile tarihi ve kültürel dokusunu katılımcılara sergiliyor. İlimizin tarihi zenginlikleri, doğal güzellikleri ve kültürel dokusunu başarıyla yansıtan standımız, katılımcılar tarafından büyük ilgi görüyor.

800 bin yıllık tarihi geçmişi ile kültür varlıkları bakımından zengin bir hazineye sahip olan Niğde’nin bu yıl dördüncü kez EMITT fuarına katılmasıyla yerli ve yabancı turistlere tüm zenginliklerimizin tanıtılması ve turizm sektöründe Niğde’nin ciddi bir pay alması amaçlanıyor.  

 

Editör: TE Bilişim