Niğde'de yapılacak uluslararası resim sergisinin hazırlıkları devam ediyor. 

Niğde Güzel Sanatlar Derneği'nin 13 Temmuz 2019 tarihide gerçekleştireceği, küratörlüğünü Dünyaca ünlü Niğdeli Ressam Safa Büte'nin yapacağı uluslararası resim sergisine eserleri ile birlikte Güney Kore, Portekiz, Meksika, Macaristan, Hollanda ve Fillandiya gibi ülkelerden sanatçılar katılacak. 

13 Temmuz 2019 tarihinde Niğde'de yapılacak etkinliğe çeşitli uluslardan 50 kadar sanatçı katılacağı öğrenildi. Konu ile ilgil bir açıklama yapan serginin küratörlüğünü yapan Ressam Safa Büte;  Başkanlığını yürüttüğüm Niğde Güzel Sanatlar Derneği'nin gerçekleştirecek olduğu bu etkinlikte, Güney Kore, Portekiz, Meksika, Macaristan, Hollanda, Finlandiya gibi ülkelerden sanatçılar yer alacaktır. Yaklaşık 50 sanatçının katılımını beklediğim bu etkinlikler dizisinin ilki olacak olan sergide yer alacak olan çalışmalar, daha sonra farklı mekan ve yerlerde de sergilenmeye devam edecektir. Muhteşem bir galeri, atölye haline getirmiş olduğumuz, Niğde Eski saray mahallesinde bulunan eski Ermeni kilisesi ise bütün bu uluslararası etkinliklere ev sahipliği yapacaktır" dedi. 

Ressam Safa Büte,  Projeye  Güney Kore uluslararası ressamlar topluluğu (GAPI)ve Portekiz ressamlar (PAS) derneğinin destek verdiğini sözlerine ekledi. 














 
Editör: TE Bilişim