NESOB’un çok amaçlı salonunda gerçekleşen programda çoğunluğu öğretmenlerden oluşan bir öğretmen kadrosuyla uzun yıllar akıllarda kalacak bir tiyatro oyunu sergilendi.

Öğretmen Murat Yasin Tekin tarafından yazılan tiyatroda, Özellikle bir okulda günümüz şartlarında olabilecek gerçekçi ve güldürü öğelerinin dikkat çektiği tiyatro eserinde, idareci, öğretmen, hizmetli ve öğrencilerin ilginç diyalogları dikkat çekti. Klasik eğitim anlayışının hakim olduğu okulda, her şey yeni atanan stajyer Ahmet öğretmenle başlar. Matematik öğretmeni Ahmet Bey mesleğine idealist bir başlangıç yapar. Kendi idealleri ve gördükleri arasında sıkışan Ahmet öğretmen bu durumu annesine yazdığı mektuplarla anlatmaya çalışır. Eğitimin sorunlarının okul içerisindeki bazı karakterlerle akıcı bir dille işlendiği oyunun sonu ise seyirciler için tam bir sürpriz olur. Video görüntüleri ve müziklerle zenginleştirilen oyun yaklaşık iki saat sürdü.

Tiyatro öncesi konuşma yapan Aktif Eğitimciler Sendikası Niğde temsilcisi Muhammet Eryaman , programa katılan misafirlere teşekkür ederken, bütün öğretmenlerin öğretmenler gününü kutlayarak eğitim temel taşı olan öğretmenlerin her zaman yanında olacaklarını söyledi.

Sendikalarının henüz iki yıllık bir geçmişinin olmasına rağmen her zaman özgün faaliyetlerin peşinde olduklarını ifade ederek, son iki yılda yapılan sosyal faaliyetlerin bir çok sendikanın yapmış olduğu faaliyetleri ikiye katladığını belirtti.

Yaptıkları çalışmaları yeterli görmediklerini belirten Muhammet Eryaman, öğretmenlerimizin kişisel mesleki ve kültürel alan da gelişimlerini sağlamak için çalışmalarının ivmesini artıracaklarını belirtti.

Daha sonra tiyatroyu yazan, yöneten ve oynayan öğretmenlere teşekkür ederken, asıl teşekkürü bu öğretmenlerimizin gece gündüz çalışırken onların evde yokluğunu hissettirmemeye çalışan fedakar eşlerinin hak ettiğini söyledi.

Konuşmanın ardından Aktif Eğitimciler Sendikasının ülke çapında yapmış olduğu "Okula Can Verenler" adlı yarışmada Niğde birincisi olan Halil Erdoğan'a başkan Muhammet Eryaman tarafından plaket takdim edildi.

Plaket törenin ardından Aktifsen tiyatro kulübünün hazırladığı tiyatro ile programa katılanlar doyumsuz dakikalar geçirdiler..Bir okula yeni atanan Ahmet öğretmenin başından geçen hadiselerin anlatıldığı tiyatroda seyirciler bir yandan gülerken bir yandan göz yaşlarına hakim olamadılar. 17. sergilenişi ile göz dolduran gösterinin alanında bir öncü olduğu ayrıca belirtildi.

Editör: TE Bilişim