Niğde de düzenlenen 3. Hamsi şenliği kar yağışı altında gerçekleşti. Şenliğe katılanlar kar yağışına rağmen davul zurna ve kemençe eşliğinde önce horon tepip,  halay çekerek daha sonrada kartopu oynayarak eğlendiler.
Renkli görüntülere sahne olan Niğde Karadenizliler Yardımlaşma ve Dayanışma Derneğinin düzenlediği 3.Hamsi Şenliğinde katılımcılara bir tona yakın hamsi dağıtıldı.
 Davetliler dağıtılan hamsileri ızgaralar üzerinde pişirerek aileleriyle birlikte kar altın da hamsinin keyfini çıkarırken, Karadenizli gençler ve Niğdeli gençler ile birlikte horan oynayarak doyasıya eğlendi.
Kent Ormanında düzenlenen şenliğe, Niğde Valisi Alim Barut, Niğde İl Jandarma Komutanı İsmet Cansaran, Niğde Belediye Başkan Vekili Nusret Altınkaynak, İl Genel Meclis Başkanı Nuri Ayduğan, İl Emniyet Müdürü Yusuf Albayrak, Bor Kaymakamı Kemalettin Sakin, Bor Belediye Başkanı Sıtkı Erat, Bor Milli Eğitim Müdürü Adnan Solak, Eski Milli Eğitim Müdürü Halil İbrahim Yaşar, Bor Ak Parti İlçe Başkanı Yavuz Ergun,   Niğde’de yaşan Karadenizliler, ve vatandaşlar  katıldı.
Şenliğe katılan Niğde Valisi Alim Barut, İnsanların iki tane vatanı olduğunu ifade ederek; “ Biri doğduğu yer, diğeri doyduğu yerdir. Doğdukları yerden uzak olan Karadenizli hemşerilerimiz doydukları vatanda güzel bir şenlik gerçekleştirdiler. Bizde buna iştirak ettik. Bu şenliğin düzenlenmesinde Niğde Karadenizliler derneği’nin katkıları büyük olmuştur.  Göç ettikleri çevreye uymaları lazım işte bu şenlikle birbirleriyle kaynaşmaya vesile oluyorlar. Tüm katılımcılara ve emeği geçenlere  teşekkür ediyorum” dedi.
 Niğde Karadenizliler Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Mustafa Soysal, Niğde’de yaşayan Karadenizlileri bir araya getirmek, bütünleşmek ve Niğde’nin eşrafına ve erkânına Karadeniz’in vazgeçilmezi hamsiyi tanıtmak amacıyla hamsi şenliği düzenlediklerini, geleneksel hale getirdikleri hamsi şenliğinin bu yıl üçüncüsünü gerçekleştirdikleri ifade eden Uysal; “ Bu yıl çok hoş ve güzel oldu. Şenliğimize gelen tüm misafirlerimize teşekkür ediyorum” dedi. Şenliğin sonunda katılımcılar  kar topu oynayarak eğlendiler.

Fotoğraflar izinsiz alınamaz...
Editör: TE Bilişim