Tarihi Göncü Konağı’nın açılışına Niğde Valisi Necmeddin Kılıç, Niğde Belediye Başkanı Faruk Akdoğan, Niğde İl Jandarma Komutanı Albay İbrahim Taşkın, Niğde Emniyet Müdürü Ali Kemal Kurt, kurum amirleri, vatandaşlar, akademisyenler ve öğrenciler katıldı.

Konağın açılışında konuşan Niğde Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Adnan Görür: “Restorasyon için 1 milyon 100 bin TL harcadık. 200 bin TL tefrişatı için harcadık. 375 bin liraya da özel idareden satın almıştık. Dolayısıyla bize maliyeti 1 milyon 675 bin lira oldu. Bizim amacımız burada bir otel işletmeciliği değil, asla öyle bir şey söz konusu değil. Tek amacımız buradaki tarihi yapının kullanılarak ayakta kalmasını sağlamak. O nedenle biz elimizde mevcut bulunan Sosyal Bilimler Meslek Yüksek okulundaki Turizm Otelcilik Programının da uygulama alanı olarak düşünüyoruz” şeklinde konuştu.

Niğde Belediye Başkana Faruk Akdoğan: “yıllardır konuşulan söylenen Niğde’mizin Türkiye’de eşi benzeri olmadığını düşündüğümüz Cullaz sokağımızın yine en güzide konutlarından bir tanesini Niğde Üniversitesinin bir misafirhanesi olarak açılışını gerçekleştiriyoruz. İnşallah önümüzdeki yıllarda , Niğde Kalesin de bulunan Alaettin Camisinden başlayarak, Sungurbey Camisi, Ermeni ve Rum Kiliseleri, Dumlupınar İlköğretim Okulunu da kapsayan Niğde Kültür Vadisi oluşturmak mümkündür. Bu Noktada bir düzenleme önümüzdeki en 10 yada 20 yıl içerisinde bu proje kalenin tamamının etrafıyla beraber Kültür Vadisi oluşturulursa, bununla ilgilide bizim Niğde Belediyesi olarak bir taslak çalışmamız var. Niğde’ye en önemli yapılacak hizmetlerden Turizm ve Kültürümüz açısından geçmiş mirasımıza sahip çıkma açısından çok önemli bir iş yapacak olduğumuzu söyleyebiliriz. Önümüzdeki günlerde bu düşüncemizi uygulama aşamasına geldik ve başlıyoruz” dedi.

Niğde Valisi Necmeddin Kılıç ise, “Geçmiş valilerimiz Cullaz sokaklarla ilgilenmişler. Biz geldiğimizde de tapusu bizdeydi restorasyonu projesi hazırlanmış ve restorasyona hazır hale getirilmişti. 3 değişik binanın da restorasyonu tamamlanmıştı ve il özel idareye aitti. Göncü Konağını masrafımızın aşağısında bir rakama Niğde Üniversitesine devrettik. Ama doğru yaptık. Niye doğru yaptık. Üniversitemizin zaten birada bir konuk evi vardı. Üniversitemizin bir turizm bölümü var. Dolayısıyla bu öğrenciler buradaki tesisleri ayakta tutacaklardı hem de bakımını yapacaklardı ve Niğde’ye birinci sınıf bir hizmet vereceklerdi. Bu bakımdan doğru bir karardı bu tesislerin üniversiteye devredilmesi bizde devrettik. Hocamızda çok çabuk bir şekilde realize etti bu hizmetleri Niğde buluştu” şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından Göncü Konağı Niğde Üniversitesi Konuk Evi olarak hizmete açıldı.

Editör: TE Bilişim