Niğde Belediyesi tarafından düzenlenen 3'ncÜ Kitap Fuarı törenle açıldı. Ömer Halisdemir Meydanı'ndaki etkinlikte 170 yayınevi stant açtı. 13 Mayıs’a kadar devam edecek programda 130 yazar okurla buluşacak. 

Niğde Belediyesi Kültür İşleri Müdürlüğü’nce Niğde’de üçüncü kez gerçekleştirilen Kitap Fuarının açılışına Niğde Valisi Yılmaz Şimşek, Niğde Belediye Başkanı Rifat Özkan, Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Muhsin Kar, İl Emniyet Müdürü Salim Cebeloğlu, İl Genel Meclis Başkanı Bülent Küçüktuna, Ak Parti İl Başkanı Mahmut Peşin, NİTSO Başkanı Şevket Katırcıoğlu yazarlar, kurum müdürleri, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.
Üçüncü Kitap Fuarının açılışında konuşan Niğde Belediye Başkanı Rifat Özkan; “kültür dünyamıza her yıl daha profesyonelce hizmet yapmak için yayın evi sayısını da arttırıyoruz, yazar sayısını da arttırıyoruz ki ilimizin kültür dünyası artsın diye. 156 yayın evi katılıyor. Bunların içerisinde de 60’ın üzerinde de yazar bulunmaktadır. Bu yazarların kitap fuarıyla ilgili ilimize teşriflerinde söyleşi ve konferans tarzında etkinliklerde de bulunacaklar. Niğde bir üniversite şehri olmasından dolayı gerek üniversitemizde gerekse Ömer Halisdemir meydanında söyleşi ve  konferanslar verilecek. Bu fuarları nasıl etkinleştirebiliriz, ilimizin kültür dünyasına nasıl etkide bulunabiliriz düşüncesiyle el birliğiyle fikir birliğiyle çalışıyoruz” diye konuştu.

Kitabın önemini konuşmacı konuşmasında vurgular diyen Başkan Özkan; “Niğde’deki tüm insanımıza kitabı sevdirmek, kitap okumayı alışkanlık haline getirmek amacıyla şehrimizin kültürüne katkı olsun düşüncesiyle buna benzer fuarları ve etkinlikleri kültürel bir belediyecilik açısından önem verdiğimizi vurgulamak istiyorum. Fuarın açılmasında emek veren herkese çok teşekkür ederim. Bugün açılışını gerçekleştirdiğimiz fuar 13 Mayıs’a kadar burada vatandaşlarımızın hizmetinde olacaktır” şeklinde konuştu.

Başkan Akdoğan yaptığı konuşmada, fuarın bu yıl geçen yıla göre genişlediğini belirterek "Bu kitap fuarına yaklaşık 156 yayın evi ile birlikte 60’a yakın yazarımız şairimiz katılacak. Onlarla söyleşiler olacak. Yine kitap imza günleri olacak" dedi.

Niğde Valisi Yılmaz Şimşek; “Şehirlerin büyüyüp gelişmesindeki ve tarihler boyunca varlıklarını sürdürebilmelerinde en büyük etkenlerden biriside mimarisi olduğu kadar kültürel yapısıdır. Kültürler ise bizden önceki kuşakların biriktirdiği bilgi ve anıların bir toplamıdır.  Biz ise o kültüre önceki kuşakların kitaplarını okumakla katılabiliriz. Hiçbir şey okumanın yerini tutamaz. Kültürlü bir insan olmanın yegâne yolu okumaktır. Bu nedenle, kitaplara gereken değeri ve özeni göstermeli, geleceğimizin en büyük teminatı olan çocuklarımıza kitap okuma alışkanlığını kazandırmalı, kitaba dokunmaktan ve okumaktan zevk alan çocuklar yetiştirmeliyiz” dedi.

Okumak, bir uzun yolculuktur olduğunu ifade eden Vali Şimşek; “beşikle başlar, mezarla biter. Okuma bir arayıştır, hakikati, doğruyu, güzeli arayış. Her arayış içinde bulma heyecanını barındırır. Bu heyecanın hiçbir zaman kaybolmaması için her evde kesinlikle bir kütüphane olmalıdır.  İlimiz Niğde genelinde 72 bin ilk ve orta, 22 bini aşkın üniversite öğrencimiz olmak üzere 100 bin civarında öğrencimiz var. Bu öğrencilere yönelik yıl boyunca çeşitli eğitim faaliyetleri ve bazı etkinlikler gerçekleştiriliyor fakat öğrenciler için en anlamlı ve faydalı faaliyet bu kitap fuarıdır. Fuar, sadece öğrencilerimize değil, onların ailelerine ve  toplumun tüm kesimlerine birbirinden değerli eserlerle buluşma fırsatı veren, eserleri ve doğrudan eser sahiplerini tanımasını sağlayan bir etkinlik olması nedeniyle de çok anlamlı ve değerli bir hale geliyor. İnanıyorum ki; vatandaşlarımız, 13 Mayıs pazar gününe kadar devam edecek olan yani 9 gün boyunca açık kalacak fuardan en etkin bir biçimde faydalanacaktır. Ben bu duygularla Fuarın verimli geçmesini temenni ediyor, tüm katılımcılarımıza tekrar hoş geldiniz diyerek, başarılar diliyorum” şeklinde konuştu.
 
 
Editör: TE Bilişim