Show TV’nin başarılı programı “Lezzet Haritası”nın 1 Haziran Pazar günü saat 13.00’da yayınlanacak bölümünün bu haftaki durağı Niğde ve Kemerhisar olacak.
 
      Geçtiğimiz günlerde çekimleri tamamlanan Show TV’nin başarılı programı Lezzet Haritası programının bu haftaki lezzet durağı Niğde ve Niğde’nin tarihi ve kültürel dokusu ile ön plana çıkan beldesi Kemerhisar oldu.


     Program ekibinin ilk durağı Niğde Kalesiydi. Kalenin tarihi dokusunu anlatan program sunucusu Ezgi Sertel daha sonra Kemerhisar’da ağırlandı. Kemerlerde gerçekleştirilen çekimlerde önce Kemerlerin tarihinin anlatılmasının ardından, beldenin kadınları tarafından yapılan yemekleri ve bu yemeklerin Kemerhisar’ın tarihindeki önemi vurgulandı.


      Yemeklerin yapım aşamasında yöre halkıyla sohbet eden Ezgi Sertel, Kemerhisar da özellikle özel günlerde yapılan, Kemerhisar pekmezinin et ve kuru kayısı ile buluştuğu “galle” yemeğini oldukça ilginç ve leziz bulduğunu ifade etti. Beldede yapılan yemeklerin dışında yine yöre kadınları tarafından hala devam ettirilmeye çalışılan halı dokumacılığı, yünlerden örülen patik ve benzeri ürünleri de oldukça başarılı bulduğunu ifade etti.


      Çevre köylerden ve Niğde’den gelen misafirlerinde bulunduğu çekimler oldukça kalabalık bir katılım eşliğinde gerçekleştirildi. Ayrıca çekimleri başından sonuna kadar takip eden Kemerhisar Belediye Başkanı Beytullah Kirazcı ise: “Kemerhisar’ın tarihi ve kültürel dokusunu başta Türkiye olmak üzere tüm dünyaya tanıtmak için bu tür program davetlerinin devam edeceğini” belirtti.


Niğde’nin ve Kemerhisar’ın eşsiz dokusunun konu edildiği Lezzet Haritası Programı 1 Haziran Pazar günü saat 13.00’de Show TV ekranlarında yayınlanacak.
 
 

Editör: TE Bilişim