Niğde Belediyesi NİĞMEK bünyesinde ücretsiz olarak açılan kurslar hem öğrencileri hem de velileri oldukça memnun ediyor

Niğde Belediyesi tarafından ilk kez açılan ücretsiz enstrüman kursları büyük ilgi görüyor. Kentin bu yöndeki önemli bir açığını kapatan NİĞMEK kursları, takdirle karşılanıyor.

 

Keman, gitar, bağlama, ney branşlarındaki kurslar beklenenin üzerinde ilgi görüyor. Kurs günleri ve saatleri öğrencilerin okul zamanlarına göre planlandı.

 

Branşlarında uzman 4 öğretmenin görev aldığı enstrüman kursları, 11 Temmuz 2011 tarihinde başlamıştı. Kurslar, daha da genişletilerek gelecek yıllarda da açılacak.

 

Niğde Belediyesi NİĞMEK bünyesinde ilk kez açılan enstrüman kurslarından öğrenciler çok memnun. Kursiyerler,  Niğde de bu yönde bir açık olduğunu, kursların bu açığı kapatmada önemli bir görevi üstlendiğini belirterek, “Kursların ücretsiz olması ayrıca güzel. Bu imkanı sağlayan Belediye Başkanımız Sayın Faruk Akdoğan’a çok teşekkür ediyoruz” şeklinde konuştular.

 

Kursiyerleri ziyaret eden ve çalışmalar hakkında bilgi alan Başkan Akdoğan; “Enstrüman çalmayı ortaokul yıllarımda çok arzu ediyordum ama o zamanlar böyle imkanlar pek yoktu. Enstrüman kursuda meslek edindirme kursları yani NİĞMEK’le beraber başlattığımız projelerden bir tanesi. İnsanımızın ilgi duyduğu sevdiği yada kendisini bu noktada becerili olduğunu düşünen, sesine güvenen bu sanatı da ben icra edebilirim diyen çocuklarımızın gençlerimizin önünü açabilmek onlara yardımcı olabilmek bu noktada hobisi olanların düşüncelerini de gerçekleştirmek amacıyla bu imkanı sunduk. Bu imkanları sunmaya da devam edeceğiz. Her alanda olduğu gibi bu alanda da mesafe kat ediyor kat etmeye devam edeceğiz. Diğer yandan üniversite gençliğimizin sosyal aktivitelerine katkı sağlıyoruz. Şu anda da dört branşta enstrüman çalma kursumuz devam ediyor. Bu noktada hangi enstrüman olursa olsun belediyemize yeterli talep geldikten sonra her alanda enstrüman çalmayla ilgili, yeteneklerinde ortaya çıkarılmasıyla ilgili biz kurs açabiliriz. Ben kursiyerlerimize gösterdikleri ilgiden dolayı teşekkür ediyorum başarılar diliyorum. İnşallah buradan güzel bir enstrüman çalmayı da öğrenerek ayrılmış olurlar” şeklinde konuştu.

 

Editör: TE Bilişim