Alaaddin Keykubat Derneği hazırladığı ‘Niğde Aşıkları’ projesi ile Niğde'nin tarihi ve kültürel yerlerin tanıtım filmlerini çekecek. 

Çoğunlukla Üniversite öğrencilerinin oluşturduğu projeyle aynı zamanda tarihi geziler de düzenlenecek.

Projenin amacı ile ilgili açıklamada bulunan Dernek yönetimi, Dünyaya tanıtmak gayesiyle, kurulmuş, kültürlü, dünyadaki ve teknolojideki bütün gelişmelere vakıf bir gençlik yetiştirmek olduğu belirtildi.


Açıklamanın devamında şunlar söylendi; ‘ değişik etnik kökenden ve kültürel değerlere sahip gençlerimiz milli ve manevi değerlere sahip bireyler olarak yetiştirmek, birbirleri ile kaynaşmalarını temin etmek, evrensel ve insani değerlere önem veren, çevreye saygılı, bilgi ve öz güven sahibi, etkin, girişimci, toplumsal aidiyet duygusu yüksek, toplumsal hayata aktif katılan, temel hak ve hürriyetlerini etkin kullanan ve uluslararası akranlarıyla rekabet edebilecek seviyede bireyler olarak kendi potansiyellerini tam anlamıyla gerçekleştirebilecekleri imkan ve zemini oluşturmak temel amacımızdır.

Ülkemiz ve dolayısı ile Niğde ilimiz çok zengin ve övünülecek bir tarihi geçmişe sahiptir. Bugünün gençliğinin bu şanlı geçmişi doğru olarak öğrenmeleri ve öğrendiklerini aktarmaları gereklidir. Ortak bir tarih bilinci oluşturmak için konferanslar verilmeli ve tarihi mekanların ziyaretleri yapılarak bu bilgiler pekiştirilmeli ve diğer insanlara iletişim vasıtaları ile aktarılmalıdır. Projemizde Niğde il merkezinden başlanıp il genelinde bulunan tarihi yerlerin belgesel niteliğinde videoları çekilecektir. 15 er dakikalık bu videolarda sunucu olarak bir gencimiz görev alacak seçtiği yerin tarihini araştıracak, sunacak ve montajını yapacaktır. Bu alanda rol model olmuş uzman sunucu kişilerde belgesel çekiminde konuk edilecek ve destek alınacaktır. 40 bölümden az olmamak üzere çekilecek bu belgesel daha sonra mümkün olursa bir ulusal veya yerel yayın organında yayınlatılmaya çalışılacaktır.

Ayrıca kurulacak internet sitesinden halkımızın kullanımına sunulacaktır. Daha sonraki yıl ve aşamalarda komşu illerinde katılımı ile geniş bir arşiv koleksiyonu oluşturulması hedeflenmektedir. Projemiz kapsamında yapılacak faaliyetler ile gençlerimizin daha da iyi yetişmesi, kültür ve tarih bilinci oluşturularak bu bilincin çevredeki diğer bireylere de aktarılması amaçlanmıştır’ denildi.

Proje kapsamında 15 er dakikalık bu videolarda sunucu olarak bir gencin görev alacak seçtiği yerin tarihini araştıracak, sunacak ve montajını yapacaktır. Bu alanda rol model olmuş uzman sunucu kişilerde belgesel çekiminde konuk edilecek ve destek alınacaktır. 40 bölümden az olmamak üzere çekilecek bu belgesel daha sonra mümkün olursa bir ulusal veya yerel yayın organında yayınlatılacağı ifade edildi.






Editör: TE Bilişim