Niğde Açık Ceza İnfaz Kurumunda 18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri anma etkinliği yapıldı.

 

Niğde Açık Cezaevi  tiyatro salonunda Niğde Üniversitesi Öğrencilerinin oluşturmuş oldukları  TİHOT (Tiyatro ve Halk Oyunları topluluğu) gurubu “18 Mart Çanakkale Şehitlerini Anma “ programı düzenlediler.

 

Program Tiyatro ekibi , Halk oyunları ekibinin gösterileri ve Müzik dinletisinde sergilenerek duygusal anların yaşanmasını sağladı 50 kişilik bu gurubun yapmış olduğu sosyal faaliyet çerçevesinde hükümlülerden ilgi büyüktü, Çanakkale Şehitlerinin 98.yıldönümü için düzenlenen tiyatro gösterisi 18.03 pazartesi günü Tiyatro etkinliğinde, Açık Ceza İnfaz Kurumuna  Niğde ili Şehit Aileleri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneğinin destekleriyle düzelenen program açık cezaevinde  sergilendi.

 

Niğde Cumhuriyet Başsavcısı Hayrettin AKÇIL, Cumhuriyet Savcıları Osman KARAKOÇ, Ali Osman ŞEN ve Kurum Müdürü Murat YILMAZ, Kurum2. Müdürlerinden  Yaşar TAŞ, Y. Kürşat TEMİZKAN, Tahsin YALÇIN, Kurum personelleri ile hükümlüler Katıldı.

Tiyatroda Çanakkale’de Şehit olan Niğde’li Ethem Onbaşının hayatının yanı sıra, Kınalı Mehmet’in başından geçen olaylar canlandırıldı. Bu olay canlandırılırken savaşa giden askerlerin yaşadığı psikolojik duygular ,ile gözleri yaşlı annelerin çektiği sıkıntılar açısından da canlandırıldı. Programda en can alıcı nokta ise Mustafa Kemal Atatürk’ün “Ben size savaşmayı deyil ölmeyi Emrediyorum” sözü damga vurdu.

 

Programın sonunda konuşma yapan  Cumhuriyet Savcısı AKÇIL düzenlenen etkinliğin takdire şayan olduğu ve sözün bittiği yerde olduğu ekibin performansından dolayı teşekkürlerini ileterek Tiyatro ekibi başkanı, B. Mansur Yıldırım ile Halk oyunları ekibi başkanı Tansel GÜRPINAR’a plaket ve çiçek takdim ederek başarılarının devamını diledi. 

 















Editör: TE Bilişim