Kurulduğu günden itibaren Niğde’de çok sayıda foto safari, eğitim ve sergilere imza atan Niğde Fotoğraf Amatörleri Derneği (NİFAD) "Kapıkaya  Kanyonu" Fotoğraf Gezisi Etkinliği düzenliyor.

Bu sene turizme kazandırılan Adana'nın Karaisalı ilçesinde yer alan Kapıkaya Kanyonu gezisi hakkında bilgi veren NİFAD Başkanı Mustafa Doğan Şahiner; “Doğa ve fotoğraf severler için harika bir yer olan Kapıkaya Kanyonu, Adana'nın Karaisalı ilçesine 5 kilometre uzaklıkta yer alır. 20 kilometre uzunluktaki Kanyon’un, 7 kilometresi yürüyüşe açık hale getirilmiş. Kanyonun etrafı zakkum, çınar ve çam ağaçları ile çevrili. Suyun yardığını tahmin edilen dağ da başka muhteşem bir görüntü oluşturduğunu ifade etti.

“Karaisalı Belediyesi, Kapıkaya Kanyonu yürüyüş parkurunu 16 metrelik köprü ile bağladı. Suya batmadan, atlamadan, zıplamadan Kanyon girişinden Yerköprü piknik alanına kadar nefis bir manzara eşliğinde yürüyüş yapılabilmekte. Kapıkaya Kanyonu’nun ortasında doğaseverler için şelaleyi karşıdan gören ahşap binalardan oluşan bir dinlenme alanı oluşturulmuş. Doğa yürüyüşünü kanyon girişinden Şelale alanına kadar yapacaklarını ifade eden Şahiner; “ Toplam yürüyüş mesafesi 3 km. 

Etkinliğe katılacak arkadaşların arazi şartları nedeniyle mutlaka yürüyüş ayakkabı ile gelmeleri önemle hatırlatılır.

Ayrıca Doğa yürüyüşü sonrası Adana OPTIMUM Alışveriş merkezine hareket edilecek ve katılımcılara 2 saat serbest zaman verilecektir.

Etkinliğe katılacakların mutlaka ( 532 258 3750 veya 536 558 0983) nolu telefonlardan katılım listesine isimlerini 17 Ekim Cuma akşamına kadar yazdırmaları gerekmektedir” dedi.


Etkinlik: Kapıkaya Kanyonu Fotoğraf Gezisi
Hareket zamanı: 19 Ekim 2014 / Saat: 07:45
Hareket yeri: AKMEDRESE
Yürüyüş mesafesi: 3 km
Zorluk derecesi: patika yol, hafif-orta
Katılım ücreti: 40 TL

Editör: TE Bilişim