Niğde Fotoğraf Amatörleri Derneği’nin Kasım ayı etkinlikleri kapsamında yer alan Güzelyurt – Tuz Gölü foto safarisi dernek üyelerinin katılımı ile gerçekleştirildi.

 

Eski adı Gelveri olan , 19.yüzyıla ait mimarlık örnekleriyle Kapadokya merkezleri arasında seçkin bir yere sahip olan Güzelyurt’a hayran kalan dernek üyeleri ,İlçe merkezinde Rumlardan kalma yapıların olduğu sokakta ,kiliselerde çekim yapma imkanı buldular.

Gülzeyurt’da hem yürüyüş yapan hem tarihi mekanları fotoğraflama imkanı bulan katılımcılar yüzölçümü bakımından Türkiye'nin ikinci büyük ve en sığ gölü olan Tuz Gölünde de çekim yaptılar.

Türkiye'nin tuz ihtiyacının  %40'ının sağlandığı , deniz seviyesinden 905 metre yüksekte olan Tuz Gölünde , Nifad üyesi fotoğrafçılar ters ışık,yansıma gibi çeşitli çekim tekniklerini uygulama fırsatı buldular.

Temel Fotoğraf Eğitimi adı altında açılan kurslara Aralık ayı içerisinde bir yenisini daha ekleyecek olan  Niğde Fotoğraf Amatörleri Derneği’nin eğitimleri,gezileri ve diğer tüm faaliyetleri derneğin resmi sayfası www.nifad.org adresinden takip edilebiliyor.

2014 etkinlik takvimini tamamlamak üzere olan Nifad’ın 2015 hazırlıklarına da bir yandan başladığı ifade edildi.

 



Editör: TE Bilişim