NİFAD (Niğde Amatör Fotoğrafçılar Derneği) üyeleri geçtiğimiz gün Fertek’de organize ettikleri İftar yemeğinde bir araya geldiler.


En son 1 Temmuz 2012 Pazar günü gerçekleştirilen Karagöl gezisi ile bahar sezonunu kapatan dernek üyeleri, güz sezonu öncesinde de iftar yemeğinde bir araya gelerek birlik beraberlik mesajı verdiler.

40’a yakın fotoğraf ve doğa tutkunu dernek üyesinin katıldığı iftar programında katılımcılara teşekkür eden NİFAD Başkanı Mustafa Doğan Şahiner; 2012-2013 sezonunda derneğin izleyeceği yoğun programdan da söz etti.

1-4 Kasım tarihinde Ankara Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilecek olan 2.Niğde Günleri’nde, Nifad üyelerinin çekmiş olduğu fotoğraflardan bir sergi açılacağını söyleyen Şahiner, birçok fotoğrafçılık derneğinin ortak organizasyonu ile Eylül ayında İstanbul’da gerçekleştirilecek olan ulusal bir sergide de yer almak konusunda davet aldıklarını, Niğde’nin tarihi ve doğal güzelliklerini anlatan fotoğraflarla bu sergiye katılmayı düşündüklerini söyledi.

Diğer yandan sosyal sorumluluk projelerini fotoğraf sanatı ile birleştirmek için de çeşitli projeler hazırlayan NİFAD, bu sezon içerisinde özürlüleri de kapsayacak bir projeye imza atmaya hazırlanıyor. Projenin startını yakın bir zamanda vereceklerini ifade eden Başkan Şahiner, ‘’Proje kurulumuzla çalışmalarımız devam ediyor, özürlü öğrencilerimizi ve dernek üyelerimizi hazırlayacağımız projede bir araya getirmeyi planlıyoruz.’’dedi.

NİFAD olarak yaklaşık 2 yılı geride bıraktıklarını belirten dernek başkanı Şahiner, dernek faaliyetlerinin ve amaçlarının sadece fotoğraf gezileri düzenleyerek dernek üyelerini hedef alan programlar, etkinlikler olmadığını; ilaveten kültürel etkinlikler, hayata geçirilecek sosyal projeler, eğitimler, konferanslar ve sergilerle fotoğraf sanatını geliştirmek, Niğde’nin tanıtımına katkı sağlamak için çalışmalar yaptıklarını ifade etti.

İftar yemeğindeki sözlerine her geçen gün daha da güçlenen bir dernek haline geliyoruz diye devam eden NİFAD Başkanı M.Doğan Şahiner;  birçok dernekte yaşanan iç çekişmelerin, yıpratılma çabalarının, Nifad’ın geride bıraktığı zaman içerisinde de olduğunu fakat bu çabaların daha da hedef büyüttüğünü, dernek üyelerini daha da kaynaştırdığını, NİFAD’ı daha da güçlendirdiğini söyledi. Artan üye sayımız ve edindiğimiz tecrübelerle dernek tüzüğümüzde yer alan hedefler doğrultusunda kurumsal çalışmalarımız devam edecek diyen Şahiner, güz sezonu programını da yakın bir zaman içerisinde açıklayacaklarını ifade etti.

İftar programından sonra NİFAD üyeleri Dernek merkezi Akmedrese’ye  geçerek geç saatlere kadar dernek çalışmaları hakkında fikir alış verişi yaptılar.

 



 


Editör: TE Bilişim