Niğde Fotoğraf Amatörleri Derneği (NİFAD) Niğde ve çevresinin doğal, tarihi ve turistlik yerlerini dernek üyeleri ve doğa severler ile buluşturmaya devam ediyor...



Bolkarlar, Karagöl ve Çinili göre fotoğraf gezisi düzenleyen NİFAD, Dernek üyelerinin ve fotoğraf ve doğa sevenlere eşsiz manzaralar eşliğinde güzel bir gün geçirmelerini sağladı. Bolkarlar Meydan Yaylası'ndan başlayan  yürüyüş rotası orta derece zorlukta yürüyüş parkuru ile Karagöl'e kadar devam etti. Rakım 2640 olan Karagöl'de fotoğraf molası veren gurup tertemiz doğanın keyfini çıkarırken manzara, makro ve portre fotoğraflar çekme fırsatı buldu.

NİFAD üyeleri Bolkarlar ait endemik bir tür olan ötmeyen kurbağa olarak bilinen Rana Holtzi ve yine Bolkarlar da bulunan 15’e yakın endemik bitki ve çiçek türünü fotoğraflama imkanı buldu. Karagöl'de verilen fotoğraf molasından sonra rakımı 2700 olan Çiniligöl rotasına devam edildi. Çinigöl'de fotoğraf molası ve dinlendikten sonra dönüş rotasına geçildi.

NİFAD Bolkarlar fotoğraf gezisi etkinliğine Türkiye Fotoğraf Sanatı Federasyonu Başkanı Sami TÜRKAY'da eşilik etti.

NİFAD Başkanı Mustafa ŞAHİNER, Bolkarlar Milli Parkı içerisinde yer alan Karagöl ve Çiniligöl'e her yıl fotoğraf gezisi düzenleyerek bu zenginlliklerimizi dernek üyelerimizle buluşturuyoruz.

Türkiye Fotoğraf Sanatı Federasyonu Başkanı Sami TÜRKAY'ın NİFAD'a Bolkar etkinliğinde eşlik etmesi bizleri çok mutlu etti. Kendisi bir gün önce gelerek NİFAD'ın Türkiye Fotoğraf Sanatı Federasyonu'na üyelik başvurusunu denetlemiş ve 15 Temmuz gibi Federasyon üyeliğimizin kabul edileceğini bildirmiştir dedi. Başkan Mustafa Şahiner, NİFAD fotoğraf gezileri etkinliklerimiz TÜRSAB'a üye A grubu bir Seyahat Acentası güvencesinde mevzuata uygun bir şekilde yapılmaktadır. NİFAD her geçen gün daha kurumsal ve güçlü bir dernek olarak büyümeye devam edecektir diyerek sözlerini tamamladı. 

 










Editör: TE Bilişim