Türkiye’nin Aylık Gezi Kültürü Dergisi GEZGİN 68. sayısında Portfolyo konuğu olarak
NİFAD (Niğde Fotoğraf Amatörleri Derneği) Başkanı Mustafa Doğan ŞAHİNER'e  yer verdi.


Mustafa Şahiner'in Niğde'yi yansıtan birbirinden güzel fotoğrafları GEZGİN Derginin 70-77 sayfalarında geniş yer verildi. Yayınlanan Bolkar Meydan Yaylası, Bolkar Çiniligöl, Gümüşler Barajı, Elma Bozumu, Aladağlar Emli Vadisi, Bolkarlar Mededsiz Tırmanışı, Aladağlar Mahmatlı Göleti  fotoğrafları ile Niğdenin doğal  güzellikleri beğeniye sunuldu.  


NİFAD Başkanı Mustafa Doğan ŞAHİNER, "Niğde'nin doğal ve tarihi güzelliklerini gerek ulusal yayınlarda yayınlanan fotoğraflarla gerek Niğde,Ankara ve İstanbul'da açmayı  planladığımız fotoğraf sergileriyle tanıtmaya devam edeceğiz" dedi.  

NİFAD ÜYELERİ TUZ GÖLÜNDE GÜNEŞİN BATIŞINI İZLEDİ

Kısa adı NİFAD olan Niğde Fotoğraf Amatörleri Derneği üyeleri, Tuz gölü Fotoğraf Gezisini gerçekleştirdi. Sabah saatlerinde öncelikle Bor ilçenin Obruk Köyü'ne uğranarak evlerinde halı dokuyan kadınların fotoğrafları çekildi.

Son 15 yıla kadar köylerimizde devam eden bu geleneğin, artık Niğde'nin birkaç köyünde canlılığını koruyabildiği belirlendi. Niğde Fotoğraf Amatörleri Derneği'ni çok sıcak karşılayan Obruk köyü sakinleri, NİFAD ekibine evelerindeki halı tezgâhlarının fotoğraflanması için açtılar.

Öğle saatlerinde köyden ayrılan NİFAD ekibi, akşam vakti yaklaşırken Şereflikoçhisar yakınlarında bulunan Tuzgölü tesislerine ulaşarak beklentinin üzerinde yoğun bir kalabalığı, sadece kendileri ve birkaç grup değil, yüzlerce insanın Tuz gölünde Güneşin vedasını izlemeye geldiğini gördüler.

Kısa adı NİFAD olan Niğde Fotoğraf Amatörleri Derneği üyeleri için yeni bir destinasyon olan Tuzgölü imrendirecek güzellikte gün batımı kareleri sundu. Güneşin gruba yaklaştığı dakikalarda kızıl, sarı ve lacivert bir renk cümbüşünün raksını adeta fotoğrafladılar.

İnsanın hiç ayrılası gelmiyor denildiği gibi, Tuz gölünün büyülü atmosferinde NİFAD ekibi bir buçuk saat zengin kompozisyonlarda günbatımı kareleri çekti.

NİFAD, 2012 Güz Dönemi etkinlik takvimi kapsamında 06 Kasım 2012 Salı günü 5. Dönem Temel Fotoğraf Eğitimine başlayacak. Eğitime katılmak isteyen kursiyer adayları derneğimizin "www.nifad.org" resmi sitesinden ayrıntılı bilgi alabilirler.

TUZ GÖLÜ HABERİ VE FOTOĞRAFLARI İÇİN TIKLAYIN



Editör: TE Bilişim