Niğde Fotoğraf Amatörleri Derneği ,Sonbahar sezonu gezilerine 06 Ekim 2013 Pazar günü Nevşehir gezisi ile start veriyor.Nevşehir’in Hacıbektaş İlçesi ile Göreme Güvercinlik Vadisi’ne düzenlenen gezi ile ilgili , derneğin Tanıtım ve Organizasyon Kurulu bilgi verdi.

 

NİFAD Tanıtım ve Organizasyon Kurulu Başkanı Ali Öztürk yaptığı açıklamada İslam filozoflarından biri olan ,İslam dininin yayılmasında büyük katkıları bulunan Hacı Bektaşi Veli’nin türbesinin bulunduğu Nevşehir’e 60 km uzaklıkta olan Hacıbektaş İlçesi ile Göreme’de yer alan 4100 metre uzunluğundaki Güvercinlik Vadisine fotosafari düzenlendiğini söyledi.

 

Hem Alevi hem Sünni Müslümanlar tarafından ziyaret edilen ,Hacı Bektaşi Veli'nin türbesi, yanında yer alan müzenin de ziyaret edileceğini ifade eden Nifad Tok Başkanı Öztürk, terk edilmiş olan güvercinliklerin bulunduğu, yüzyıllardır güvercinlere ev sahipliği yapan Göreme Güvercinlik Vadisinde de 4 km yürüyüş yapılacağını ifade etti.


Zengin bir bitki örtüsüne sahip Güvercinlik Vadisi’nde, yürüyüş parkuru dışında kalan ve çoğu kimsenin bilmediği 15 metrelik şelalenin de ziyaret edileceği geziye dernek üyelerinin dışında katılım sağlamak da mümkün.

 

Dernek merkezi olan Akmedrese’den 06 Ekim Pazar günü saat 07.30’da hareket edecek olan doğa ve fotoğraf tutkunu ekip içinde yer almak isteyenlerin, 0532 258 37 50 ve 0536 558 09 83 telefonlardan ve derneğin resmi sitesi www.nifad.org adresinden daha detaylı bilgi alabilecekleri ifade edildi.

 




Editör: TE Bilişim