Niğde Fotoğraf Amatörleri Derneği tarafından 2013 Mayıs Ayı Portfolyosu ve Fotoğrafları belirlendi.

Niğde Fotoğraf Amatörleri Derneği Fotoğraf Değerlendirme ve Eğitim Kurulu (FODEK) tarafından  Mayıs Ayı Portfolyosuna NİFAD üyesi Fatih Kızılkaya seçildi.

Fatih Kızılkaya Mayıs ayı içerisinde portfolyosuna yüklediği değerli fotoğraflar ile "Ayın Portfolyosu" ödülüne layık görüldü.

FODEK tarafından yapılan seçimlerde Mayıs ayı boyunca sitemize yüklenen 25 fotoğraftan 9'u ayın başarılı fotoğrafları olarak belirlendi.

Ayrıca Mayıs Ayı fotoğraflarından NİFAD üyesi Fatih Kızılkaya'nın "Sükun ve Huzur" isimli çalışmasını FODEK, Ayın En İyi Fotoğrafı olarak değerlendirildi.

NİFAD üyesi Fatih Kızılkaya'yı ve Mayıs Ayı Fotoğraflarına layık görülen Serap Erelli, Aydın Meriç, Fatma Tan, Fatih Kızılkaya ve Seda Elbasan Mayıs Ayı Porfolyosu seçildi. 


NİFAD 6. Dönem Fotoğrafçılık Eğitimini Tamamladı



 NİFAD 6. Dönem Fotoğrafçılık Eğitimini Fotoğraf Sanatçısı Hayrettin OĞUZ ile Tamamladı.


Nifad 6.Dönem Doğa Fotoğrafı Eğitimi kursiyerleri 24 saatlik eğitimi tamamlayarak belgelerini aldı. 7 Mayıs günü başlayan eğitim programı 14 Haziran günü Fotoğraf sanatçısı Hayrettin OĞUZ'un söyleşisi ile tamamlandı.


6.Dönem Fotoğraf Eğitimine 20 kursiyer katıldı ve eğitim konuları NİFAD Başkanı M.Doğan Şahiner, Başkan v. Fatih Kızılkaya ve konuk eğitmenler Dr.H.Ali Dönmez; Gezgin Dergisi fotoğrafçısı Hayrettin Oğuz tarafından verildi.

Doğa Fotoğrafı eğitimi programında;

1. ders Makine ekipmanları, ışık, renk ve kontrast,

2. ders Doğru Pozlandırma,

3. ders Manzara fotoğrafı çekim teknikleri,

4. ders Kompozisyon ve ögeleri

5. ders Fotoğrafın Felsefesi ve Mantık

6. ders Makro Fotoğrafçılık

7. ders Photoshopta Fotoğraf Düzenleme konuları detaylı olarak anlatıldı.

Derneğimiz daha önce 16 saat verdiği fotoğraf eğitimlerini 24 saate çıkararak; daha detaylı ve ihtisas konularını içeren sunumu ile kursiyerler ve üyelerin beğenisini topladı. Dernek Başkanı M.Doğan ŞAHİNER; NİFAD olarak önceliğimiz her zaman fotoğraf eğitimleridir. Önceki dönemlerdeki eksikliklerimizi farkedip bu dönemde daha detaylı bir eğitim sunmaya gayret gösterdik; dedi. 6. Dönem Fotoğraf kursiyerlerinden üyemiz Mehmet Genç, NİFAD'ın Doğa Fotoğrafı Eğitiminden çok memnun kaldığını ve kendisi için oldukça faydalı bir eğitim süreci geçirdiğini vurguladı.

Eğitimin son dersi 14 Haziran günü yapılan Fotoğraf söyleşisinin ardından NİFAD 6. Dönem kursiyerlerine Katılım belgeleri konuğumuz Hayrettin OĞUZ tarafından verildi.

Fotoğraf Sanatçısı Hayrettin OĞUZ 2013 Mayıs ayında çıkan "ERCİYES" isimli kitabını Nifad Başkanı ŞAHİNER'e takdim etti.

Eğitimler ile Niğde'de fotoğrafa ilgi duyanları bilinçlendirmek ve onların teknik düzeylerini yükseltmek ve amatör fotoğrafçılardan usta vizörler çıkarmayı hedefleyen NİFAD, 2013 Kasım Ayında 7.Dönem Temel Fotoğraf Eğitimi vermeyi programına aldı.

NİFAD Yönetim Kurulu olarak 6.Dönem hediye Doğa Fotoğrafı Eğitimini başarı ile tamamlayarak belgeleri almaya hak kazanan Kursiyerlerimizi tebrik eder, onlara ışığı bol fotoğraflı günler dileriz.





Editör: TE Bilişim