İlhamlarını Asya Türk kültüründen, Şamanizmin derin hissedişinden, doğa sevgisinden, insan sevgisinden alan ve New York Times’ın “Müziğin mucizesi” olarak tanımladığı dünyaca ünlü müzik topluluğu Huun Huur Tu  Niğde Üniversitesi’nde  konser verdi.

 

Derbent Kültür Salonu'nda gerçekleşen konsere Vali Alim Barut, Niğde Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Adnan Görür ve Eşi Hülya Görür, Rektör Yardımcıları  Prof. Dr.  Murat Alp ve Prof. Dr. Mustafa Bayrak, enstitü ve okul müdürleri, personeli, öğrenciler ve davetliler katıldı.

 

Saat 19.00'da başlayan konser öncesi Huun Huur Tu grubu ile ilgili bilgiler verildi. Grubun isminin gökyüzünü bulutların sardığı zamanlarda bulutların arasından sızan gün ışığı anlamına geldiği belirtilirken şarkılarının genelde Tuva da ve Moğolistan’da yaşayan halk hikâyelerini konu aldığı ifade edildi.

 

4 kişiden oluşan grup yaklaşık 90 dakika boyunca sahnede kalarak farklı müzik aletleri ve ses tonlarıyla izleyicilere keyifli bir akşam yaşattı.

 

Gece sonunda ayakta alkışlanan gruba Vali Âlim Barut tarafından plaket, Rektör Prof. Dr. Adnan Görür tarafından da anı tabağı takdim edildi.


 

Editör: TE Bilişim