Niğde kültür ve Turizm İl Müdürü Basri Akdemir ‘Niğde Müze müdürlüğü sorumluluk alanında 2018 yılı içerisinde 2 alanda kazı çalışmalarının tamamlandığını ve 2 alanda kazı ve yüzey araştırmaları yapıldığını,  yapılan kazı çalışmalarında 331 adet envanterlik ve etütlük eserlerin Niğde Müzesine kazandırıldığı söyledi.

Akdemir, “ ilimiz Çiftlik ilçesi Tepecik Höyüğü kazısında 2018 yılında Niğde müzesine 8adet envanterlik eser, 194 etütlük eser olmak üzere toplam 202 adet eser teslim edildi. Ayrıca Altunhisar ilçesi Yeşilyurt sınırları içerisinde yer alan Kınık Höyük kazısında 38 adet envanterlik, 36 adet etütlük eser olmak üzere 74 adet eser müzeye teslim edildi. Niğde’de tarih öncesi araştırmalarında 7 envanter 45 etütlük olmak üzere 52 adet eser Niğde müzesine teslim edilirken Niğde il ve ilçelerinde yapılan yüzey araştırmalarında 3 adet envanterlik eser bulundu. Böylece 2018 yılı içerisinde yapılan kazı ve yüzey araştırmalarında Niğde müzesine 331 adet envanterlik ve etütlük buluntu Niğde müzesine teslim edildi” dedi.

 Kültür ve Turizm İl Müdürü Akdemir, Porsuk Höyük ve Tyana’da bu yıl depo düzenlemeleri ve bakım onarım çalışmaları nedeniyle kazı alanı çalışmalarının yapılmadığını belirtti.
 
Editör: TE Bilişim