Niğde Belediyesi tarafından düzenlenen “Mutlu Olmanın Yolları” konulu konferansta konuşan Kişisel Gelişim Uzmanı Asım Yekeler, mutlu olmanın sırlarını anlattı.

On dördüncüsü düzenlenen Niğde Belediyesi Şehir Konferanslarının açılış konuşmasını yapan Niğde Belediye Başkanı Faruk Akdoğan; “ Bugüne kadar Niğde Belediyesi olarak, on dört tane şehir konferansı düzenledik. Nasıl ki Niğde’nin her tarafı şuan da şantiye gibiyse on dört tane konferansta Niğde Belediyesinin her alanda hizmetlerine devam ettiğinin göstergesidir. Üniversitemizin öğrencilerinin, halkımızın, bürokratlarımızın isteklerine her zaman açığız her kesimden herkesi getirerek bu kürsüde biz konferans verdirebiliriz” dedi.

 

Konuşmasında yaşanmış birçok örneğe değinen Yekeler, “Mutlu olmak için çok önemli donelerden bir tanesi de aşırı hırs aşırı ihtiras bu tip duygulardan uzak durmaktır. Şimdi öyle insan var ki makamını kaybediyor, intihar etmeye kalkıyor zenginliğini kaybediyor, intihar etmeye kalkıyor. Halbuki bakın Mevlana’nın çok önemli bir sözü var. Diyor ki;  ‘Hiçbir şey için benidir deme yanımdadır de’ . Çünkü benidir dediğin zaman onu sizden aldıklarında kabullenemezsin bunu. O benidir bana ait ama yanımdadır dediğinde bu böyle olmaz. Peki; Yaratan bizim annemizi babamızı eşimizi çocuğumuzu alırken bizden müsaademi istiyor? Bilgi bile verilmiyor değil mi? Demek ki bakın bunların hiçbirisi bizim değil. Sağlık misafir, makam misafir bakın bazı şeylerde biz misafiriz, bazı şeyler bizde misafir. Şu anda ben adım atabiliyorsam Allah müsaade ediyor atıyorum. Bunu böyle kabullenirsek mutluluk adına çok önemli adımlar atmış oluruz.  Yine Mutlu olmak için çok önemli donelerden bir tanesi de çalışkan olmaktır. Bir diğer konu mutlu olmak için Allah’a inanmak lazım” dedi.

“Sevginin En Önemli İşareti Özlemektir”

Mutluluğun en önemli kaidelerinden birinin de adil olmaktan geçtiğini ifade eden Asım Yekeler, “Sevginin en önemli işareti özlemektir. Özlüyorsan seviyorsun demektir. İnsan, yaratılanlar içerisinde en mükemmelidir. Her insanın güzel bir tarafı mutlaka vardır. Önemli olan kötü tarafların arasında güzeli bulabilmektir. Uzun yaşamanın sırrı da mutlulukta” diye konuştu.

Konferansın ardından Niğde Belediye Başkanı Faruk Akdoğan, Niğde Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Adnan Görür, Kişisel Gelişim Uzmanı Asım Yekeler’e plaket vererek tebrik ettiler.






Editör: TE Bilişim