Geçtiğimiz haftalarda yayınlanan ve bazı kesimler tarafından tepki ile karşılanıp tartışma konusu yapılan “Muhteşem Yüzyıl“ adlı dizide Osmanlı Padişahı Kanuni Sultan Süleyman'a hakaret edildiği ve senaryonun tarihi gerçeklerle alakası bulunmadığı iddiası ile Niğde Alperen Ocakları tarafından dizinin yayından kaldırılması için  imza kampanyası başlatıldı.

Niğde Cumhuriyet Meydanında Cumartesi günü saat 15:00 da açılan standın önünde Alperen Ocakları Niğde İl Temsilcisi Orhan Korkmaz bir  basın açıklaması yaptı.

Açıklamada " Sultanımız’ın hayatından kesitler sunma iddiasıyla çekilen, ismiyle uzaktan yakından alakası olmayan dizi, Osmanlı Devleti’ni kendi zihinlerinde oluşturdukları ‘harem’den ibaret sananların çarpık tarih anlayışını bir kez daha gözler önüne sermiştir.Padişahımızın ömrünün büyük bölümünün savaş meydanlarında geçtiği ve yönettiği toprakları iki katına çıkardığı görülmezden gelinerek,batıda uygulanan saltanat despotluğu örnekleri Osmanlı sarayında varmış gibi gösterilmeye çalışılmıştır” dedi.

Bir milletin üç ana sac ayağını oluşturan dil,din ve ortak tarih şuuru birileri tarafından bu kadar kolay tahrip edilemez diyen Korkmaz, bu tarz bir dizinin Türk televizyonlarında yer almasını da bir gaflet olarak gördüklerini söyledi.

Türk televizyonlarında bu dizinin gösterime girmesi tarihimize karşı yapılmış apaçık bir ihanettir diyerek basın açıklamasını sürdüren Niğde Alperen Ocakları Orhan Korkmaz, başka milletler kartondan kahramanlar üretip toz kondurmazken bu ahlaksızlığı mazur görecek bir anlayışı bu milletin evlatlarının kabullenmesi düşünülemez. Kimse bizim şanlı tarihimiz üzerinden fantezi kuramaz.Size fantezilerinizi zindan ederiz ! şeklinde konuştu.

Bu tür yayınların derhal durdurulmasını istediklerini  vurgulayan Niğde Alperen Ocakları başkanı Orhan Korkmaz,vatandaşlardan  dizinin yayından  kaldırılması için başlattıkları imza kampanyasına  destek vermelerini istedi.
İmza kampanyasına yoğun ilgi gösterildi.
 
Yusuf GÖKDEMİR /Niğde






Editör: TE Bilişim