Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi, Ankara Büyükşehir Belediyesi ve Çamardı Belediyesi katkılarıyla Ankara Büyükşehir Belediyesi Mehter Takımı, Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi’nde  konser verdi.

15 Temmuz Milli İrade Meydanında gerçekleşen programa; Rektör  Prof. Dr. Muhsin Kar, Çamardı Belediye Başkanı Yavuz Soylu, Rektör Yardımcıları  Prof. Dr. İlyas Gökhan ve Prof. Dr. Cahit Tağı Çelik, davetliler, akademik ve idari personel ile çok sayıda öğrenci katılım sağladı.

Ankara Büyükşehir Belediyesi bünyesinde, 1996 yılından beri marşları, fetih ve serhat türküleriyle çok sayıda konser veren “Büyükşehir Belediyesi Mehter Takımı”, Üniversitede  verdikleri konserle gönülleri fethetti.

Mehter Başı Ahmet Kurt yönetimindeki Mehter Takımı,  “Ordu Duası” ile başlattıkları konserde; “Türkler Geliyor”, “Akıncılar Marşı”, “Ceddin Deden”, “Fetih Marşı” ve “Hücum Marşı”nın da aralarında bulunduğu eserleri icra etti.

Katılımcılar tarafından ilgiyle izlenen konserin ardından Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi  Türk Musikisi Devlet Konservatuarı öğrencileri tarafından da Halk Müziği Konseri gerçekleştirdi.

Etkinlikten duyduğu memnuniyeti dile getiren Rektör Prof. Dr. Muhsin Kar, Ankara Büyükşehir Belediyesi Mehter Takımına vermiş oldukları konser dolayısıyla, Çamardı Belediyesine ise katkılarından dolayı teşekkür etti.

Büyük beğeni toplayan konser sonunda; Rektör Prof. Dr. Muhsin Kar tarafından Mehter Başı Ahmet Kurt’a ve Çamardı Belediye Başkanı Yavuz Soylu’ya günün anısına hediye takdimi yapıldı.

Etkinlik, Çamardı Belediyesinin meşhur tatlı ikramının ardından sona erdi.
 
Editör: TE Bilişim