Sabancı Vakfı’nın 2006-2007 öğretim yılından itibaren tiyatronun çocuklara ve daha geniş kitlelere ulaşması amacıyla desteklediği Mehtap Ar Çocuk Tiyatrosu, çocukları tiyatroyla buluşturmak üzere turneye çıktı. Turne kapsamındaki Şanlıurfa ve Adıyaman illerinde büyük ilgi gören tiyatro, 28 – 30 Kasım tarihleri arasında Niğde’de sahne alacak. Mehtap Ar Çocuk Tiyatrosu,“Okumak, Okumak, Okumak” adlı müzikal oyunuyla, çocukları, tiyatronun büyülü dünyasıyla tanıştıracak.

 

“Okumak” eğlenceli bir dille anlatılıyor 

“Okumak, Okumak, Okumak”, öğretmenlerinin “büyüyünce ne olacaksınız” sorusuna yanıt arayan öğrencilerin hikayesini anlatıyor. Oyun, 10 yıl sonra buluşan çocukluk arkadaşlarının hayallerinin ne yönde geliştiğini anlatarak, eğitimin önemine dair önemli mesajlar veriyor. Şarkı sözlerinin Aysel Gürel ve Ayla Çelik’e ait olduğu; danslar, efektler ve ışık oyunlarıyla renklendirilmiş oyun, çocukların büyük ilgisini çekiyor.

 

475 bini aşkın çocuk tiyatro ile tanıştı

Sabancı Vakfı’nın 2006 yılından bu yana, tiyatronun çocuklara ve daha geniş kitlelere ulaşması amacıyla desteklediği Mehtap Ar Çocuk Tiyatrosu, 5 yılda 30 bin km'den fazla yol kat ederek İstanbul’un yanı sıra Anadolu’daki 45 il ve 80 ilçede 2.000’e yakın oyun sergiledi ve 475 biniaşkın çocuğa ulaştı. Çocukları hayata, sanata ve insan ilişkilerine dair öğretiler sunarak tiyatroyla buluşturan Mehtap Ar Çocuk Tiyatrosu, engelli öğrencilerin bulunduğu merkezlerde de oyunlarını sergiliyor.








Editör: TE Bilişim