Niğde Üniversitesi  12 Mart İstiklal Marşı’nın Kabul Edildiği Günü ve Mehmet Akif Ersoy’u Anma Günü dolayısıyla hazırlamış olduğu “Mehmet Âkif’in Şiir Dünyasında Doğu” konulu konferans Fen Edebiyat Fakültesi Konferans Salonu’nda gerçekleştirildi.


Kırıkkale Üniversitesi Rektör Yardımcısı ve Fen Edebiyat Fakültesi Doğu Dilleri ve Edebiyatı Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Adnan Karaismailoğlu’nun konuşmacı olarak katıldığı konferansa Rektör Yardımcılarımız Prof. Dr. Mehmet Şener, Prof. Dr. Murat Alp,  Prof. Dr. Mustafa Bayrak, Genel Sekreter Vekili Doç. Dr. Ethem Akyol, öğretim elemanları, idari personel ve çok sayıda öğrenci katıldı.

Konferans saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başladı.

İstiklal Marşı’nın büyük bir heyecanla oluştuğunu ve kısa sürede ülke çapında büyük ilgi ve alaka gördüğünü belirten Karaismailoğlu, “Günümüz elbette ki önemli bir gündür. İstiklal Marşımızı oluşturan önerilerin, İstiklal Marşımızın gerekliliğini ebediyete kadar hatırlatacak olan bir hissin, heyecanın sonucunda oluşan İstiklal Marşımızın kabul günü ve bu münasebetle de o heyecanı, o haykırışı gönlünde hissedip satırlara döken Mehmet Âkif’i anma günüdür. Merhum Mehmet Âkif’e ve İstiklal Marşına birçok yönden bakmak mümkündür, fakat bugün biz kendi ilgi alanımız sebebiyle daha çok şiir ile ve de doğu ile olan temasına yani ecdadı ile olan temasına değinmek durumundayız” dedi.

Karaismailoğlu konuşmasının devamında Mehmet Âkif’in hayatına değinerek, Türkçe diline karşı bilgileri olduğunu ve kendisine bu yüzden önemli görevler verildiğini de vurguladı.     
            

Konferans soru cevap bölümünün ardından Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Mehmet Şener’in konuşmacı Prof. Dr. Adnan Karaismailoğlu’na teşekkür ederek plaket ve çiçek takdim etmesiyle sona erdi.


Editör: TE Bilişim