Mersin Devlet Opera ve Balesi,  her yıl gerçekleştirdiği çocuk korosu ve balesi seçme sınavlarını bu yıl  12 Ekim 2014 Pazar günü saat: 9.30’da Kültür Merkezi’nde gerçekleştirecek.

 

Mersin Devlet Opera ve Balesi,  2014/2015 Sanat Sezonu Çocuk Korosu ve Balesi kursiyer seçme sınavlarını 12 Ekim 2014 Pazar günü saat: 9.30’da Mersin Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilecek. Başvurular 10 Eylül  ve 10 Ekim tarihleri arasında mesai bitimine kadar  devam edecek. Sanat sezonu boyunca Mersin Devlet Opera ve Balesi’nin deneyimli sanatçı kadrolarının çalıştıracağı kursiyerler, yıl sonu gösterisi için hazırlanacak eser ile sahneye çıkacak, ihtiyaç halinde opera ve bale eserlerinde oynama şansı elde edecektir. Kurs süresi; Çocuk Balesi için  3 yıl, Çocuk Korosu için 4 yıldır. Çocuk balesinin kurs ücreti aylık 20 TL olup, Çocuk Korosu kursu ücretsiz uygulanacaktır. Kurs ücretlerini ödeme gücü olmayan kursiyerler, muhtarlıktan belge getirmeleri halinde ödemeden muaf tutulacaktır.

İlgililerin 2 adet fotoğraf, nüfus cüzdan fotokopisi ve öğrenci belgeleriyle Mersin Devlet Opera ve Balesi Bütçe Araştırma ve Planlama Şube Müdürlüğü’ne müracaat etmeleri gerekiyor. Bilgi için başvuru telefon numaraları:  0324 238 04 92’de 148 veya 154.

Sınava katılım koşulları;

1.Çocuk Balesi için;

a-) İlköğretim 2 veya 3. sınıf öğrencisi olması

b-) Baleye elverişli bir vücuda sahip olması

2.Çocuk Korosu için;

a-) En az 9 Yaşında olmak

b-) Müzik kulağına sahip olması

.

Mersin Devlet Opera ve Balesi Müdür ve Sanat Yönetmeni Erdoğan Şanal yaptığı açıklamada; “Mersin Devlet Opera ve Balesi, her yıl uyguladığı çocuk balesi ve çocuk korosu kursu ile oldukça geniş kapsamlı bir eğitim programını çocuklarımız için hayata geçirmektedir. Geleceğimiz olan çocuklarımıza yönelik hizmetlerimizi arttırarak devam edeceğimizi duyurur, öğretmenleri  ve anne babaları  koşulları uyan çocuklarıyla birlikte anılan tarihlerde kurumumuza davet ediyoruz” dedi.

 

 

 

Editör: TE Bilişim