Macar Turan Vakfı Başkanı ve Hun-Türk Kurultayı Organizasyon Komitesi Başkanı, Antropolog Andras Biro 9 Mart 2016 tarihinde Niğde Türk Ocağı’nı ziyaret ederek, Niğde Türk Ocağı üyeleri ile bir sohbet gerçekleştirdi.

 

Andras Biro Türkler ile Macarlar arasındaki akrabalık bağlarının tarihi ve kültürel verilerin yanında son dönemde yapılan antropolojik ve genetik çalışmalarla ortaya koyulduğunu belirtti. Biro, bu akrabalık bağlarının güçlendirilmesi için Macaristan’ın Bugac ovasında iki yılda bir gerçekleştirilen ve dünyadaki tüm Turan soylu kavimlerin katıldığı “Kurultay” organizasyonunu anlattı. Kurultay’da hiçbir siyasi gerekçe ile ayrım yapılmadığını belirten Biro, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin, Doğu Türkistan’ın ve diğer tüm Turan soylu halkların Kurultay’da yer aldığını belirtti. Andras Biro bu yıl Ağustos ayında gerçekleşecek olan Kurultay’a Niğde Türk Ocağı üyelerini de davet etti.

 

Macaristan’daki Turancıların, Attila’nın torunlarının ve Turan’ın konuşulduğu sohbetin sonunda Niğde Türk Ocağı Başkanı Doç. Dr. Metin Hakan Severcan, Andras Biro’ya Türk bayrağı ve Atatürk resminin dokunduğu halılar hediye etti. Ayrıca Türk Ocağı logosundaki kurt başı resmini çok beğendiğini söyleyen Andras Biro’ya Türk Ocağı bayrağı da hediye edildi. 

İLGİLİ HABERLER SAYFANIN ALTINDA




Editör: TE Bilişim