Peygamber Efendimiz Hazreti Muhammed’in (SAV) dünyaya gelişinin yıldönümü etkinlikleri çerçevesinde, Niğde Anadolu İmam Hatip Lisesi program düzenlendi.
 
İl Kültür Merkezi Salonunda gerçekleştirilen ‘Kutlu Doğum Haftası’ etkinliğine Niğde Belediye Başkanı Faruk Akdoğan, İl Emniyet Müdürü Yusuf Albayrak, Niğde Müftüsü Hasan Çınar, İl milli Eğitim Müdürü Ziya Eser, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı müdürü Ramazan Ferhat, Ak Parti İl Başkanı Muzaffer Şahiner, Belediye Başkan Yardımcısı Ahmet Köseoğlu, Saadet Partisi Niğde Milletvekili Adayı Nihat Altıparmak, İmam Hatip Lisesi öğrenciler ve velileri katıldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan programda İmam Hatip Lisesi öğrencisi Kuran-ı Kerim okudu.
 
Niğde Anadolu  İmam Hatip Lisesi Müdürü Refik Acar yaptığı açılış konuşmasında Peygamber Efendimiz Hazreti Muhammed’in (SAV) dünyaya gelişinin 1440 yıl dönümünü etkinlikleri çerçevesinde, Niğde Anadolu İmam Hatip Lisesi olarak program düzenlendiklerini belirtirken “Allah'a ne kadar hamd etsek azıdır. Böyle bir peygambere ümmet olduğumuz için çok şanlıyız " Lise Müdürü Acar, “Allahın bize nurlu yolunu öğreten büyük peygamberimize ümmet olabilmek için onun ahlakıyla ve onun sevgisiyle yaşamalıyız” dedi. Ayrıca Refik Acar, katılımcılara teşekkür etti.  
 
Demirci ve Döngeloğlu Niğde’de Manevi Coşku Yaşattı.
 
Kutlu Doğum Haftası etkinlikleri içerisinde düzenlenen programda ünlü tasavvuf musikisi sanatçısı Mustafa Demirci bir konser sunarken çeşitli Tv, radyo ve yurt içi ve yurt dışı programlarda konferanslar veren Ömer Döngeloğlu da bir konferans verdi.
 
Programda, Kendine özgü yorumlarıyla Ömer Döngeloğlu, Kutlu Doğum ve Peygamber Sevgisi üzerine bir konuşma yaptı. Yüreklere işleyen sohbetiyle Ömer Döngeloğlu, Asr-ı Saadet yaşamının detaylarını bütün güzellikleriyle ortaya koyan çarpıcı konuşmasında Resulullah’ın anne ve babasının evlilikleri ve Asr-ı Saadetten günümüze uzanan önemli olaylarını anlattı. İslam tarihinden çarpıcı kesitler sunan Döngeloğlu katılımcılara coşku dolu manevi bir hava yaşattı.
 
Ünlü tasavvuf musikisi sanatçısı Mustafa Demirci de efendimiz için bestelenmiş eserlerden oluşan muhteşem bir konser verdi. Gönülleri fetheden ilahilerle renklenen gecede zengin bir içerikle hazırlanan program katılımcılar tarafından beğeniyle takip edildi.
 
Kültür merkezi konferans salonunu hınca hınç dolduran vatandaşlar program süresi uzadığı halde program bitimine kadar salondan ayrılmadılar.
 
Kaynak : Yom Ajans-Niğde
Editör: TE Bilişim