Niğde Belediye Başkanlığının katkılarıyla Altınçağ İlim Kültür Ahlak ve Yardımlaşma Derneği tarafından düzenlenen 'Sevgili Peygamberimiz Alemlere Rahmet Hz. Muhammet S.A.V. Anma' programına katılanlar İnönü Mahallesi Sosyal Salonuna sığmadı.



 

Niğde Belediye Başkanlığı ve Altınçağ İlim Kültür Ahlak ve Yardımlaşma Derneğinin birlikte düzenledikleri programa AK Parti Niğde Milletvekili Alpaslan Kavaklıoğlu, Niğde Belediye Başkanı Faruk Akdoğan, AK Parti İl Başkanı Emrah Özdemir, Altınçağ İlim Kültür Ahlak ve Yardımlaşma Derneği Başkanı Muhammet Mustafa Korkmaz'ın yanı sıra diğer STK ve kurum yöneticileri katıldı.

 

Hz. Kuran'a ve Hz. Muhammet (S.A.V)'e layık olmalıyız

Niğde Belediye Başkanı Faruk Akdoğan; "Tarif edilemeyecek kadar önemli olan bir gece 'Kutlu Doğumu' anmak ve kısmen de olsa yaşamak için birlikteyiz. Dünya için, İslam dini için, önemli bir anma önemli bir gece. Peygamber Efendimiz dünyada Hz. Kuran'ın yaşayan bir örneğiydi. Dolayısı ile Kuran-ı Kerim'e uymak, Peygamber Efendimize uymak bizim üzerimize düşen görevlerdir. Cenab-ı Hakk böyle buyurdu 'Seni yaratmasaydım, alemleri yaratmazdım'. Alemlere Rahmet olarak gönderilen bir Peygamber ve biz de onun ümmetleri olarak ne kadar övünsek az. Hz. Peygamber Efendimize (S.A.V) layık olabilmek için gece gündüz demeden onun yolunu takip etmemiz ve bu takip sonucunda da inşallah hem dünyamızı, hem de ahretimizi kazanmamıza vesile olacaktır" dedi.

Bizi onurlandırdığınız için teşekkür ederiz

Belediye Başkanı Faruk Akdoğan; "Bundan 3 yıl önceki derneğimizle birlikte Kültür Merkezinde program yapmıştık. Kültür Merkezi 300 kişilik bir salondu. Muhammet hocam bize şu şekilde bir şey söylemişti 'Bu salona biz sığmıyoruz. Daha büyük salonlar istiyoruz' demişti. İnönü Mahallesi Sosyal Tesisini 1500 kişilik bir salon olarak yaptık. Ama görüyorum ki buraya da sığmıyoruz. Bundan dolayı gönül veren dostlarımızı tebrik ediyorum, teşekkür ediyorum. Bu ve buna benzer İslam dini, Müslümanlık adına yapılan tüm programlara Niğde Belediyesi olarak, sponsor olmak, ev sahipliği yapmak, destek vermek bizim hem görevimiz, hem de bizim için bu tür programların yapılıyor olması ve bu tür programlara da destek veriyor olmamız da büyük bir onur. Bu onuru bize yaşattığınız için başta Muhammet hocam olmak üzere tüm gönül veren dostlara teşekkür ediyorum. Kutlu Doğum haftamızın hayırlara vesile olmasını diliyorum" şeklinde konuştu.


Niğde Belediye Başkanı Faruk Akdoğan, İnönü Mahallesi Sosyal Tesisinde düzenlenen kutlu doğum programının ardından Kültür Merkezinde NİGEDER (Niğde Gönüllü Eğitimciler Derneği) tarafından düzenlenen Kutlu Doğum programına katılarak yapılan yarışmada dereceye giren öğrencilere AK Parti Niğde Milletvekili Alpaslan Kavaklıoğlu ve AK Parti İl Başkanı Emrah Özdemir ile birlikte hediyelerini verdi.

 

 

Editör: TE Bilişim