Kur’an Evi Derneği tarafından “Ailede Mutluluk ve Evlilik Sanatı” konulu konferans Bor Halil Nuri Yurdakul Kültür Merkezinde yapıldı.

 

Konferans Kur’an’ı-Kerim ve anlamının verilmesinden sonra, dernek başkanı Savaş Ören yaptığı konuşmada şunları söyledi: “Üç günlük dünyada, patırtı gürültü yerine “mutluluk” peşinde olalım dedik. Konferansımızı “ailede mutluluk ve evlilik sanatı” olarak belirledik. Mutlu toplumlar, ancak mutlu bireylerden, ailelerden, sağlıklı kurulacak olan yuvalardan oluşur düşüncesiyle yola çıktık.

Hangimizin evinde, aile, akrabalar içinde zaman zaman olumsuz davranışlarımız olmuyor ki. Yolda giden şöförün zaman zaman, “km. Sıfırla” gibi uyarılarla karşılaştığı gibi, bu konuda da çok ama çok uyarılara, hatırlatmalara ihtiyacımız olduğu açıktır.

Zaman zaman başkalarına verdiğimiz nasihatlara o kadar ihtiyacımız oluyor ki. Hiç kimse ama hiç kimse bundan uzak değil. Onun için bu konferansımız bizler için km.yi  sıfırlamamıza vesile olur diyorum.

Mutluluğu arama çabamız sürekli bir çabadır. Bizi ve bizleri bu mutluluğa ulaştıracak olan bizim sahibimiz, Allah’ın bizlere gönderdiği kullanma kılavuzumuzu doğru okumaktan, anlamaktan ve gereğine uymaktan geçtiğini aklımızdan çıkarmamalıyız.

Kur’an’la buluşma kararlılığımız “mutlu” yolculuğumuzun en güzel başlangıcı olduğu iyi bilinmelidir.”

Konferans bitimine mütekip canlı müzik dinletisi izleyiciler tarafından büyük beğeni topladı.
Günün anısına konuşmacı Adem Doğantemur’a plaket verilerek program sona erdi.

Editör: TE Bilişim