Yaklaşık bir buçuk saat sahnede kalan Kubat, kendisini dinleyen hayranlarına unutulmaz bir gece yaşattı.


Kültürel faaliyetlere Belediye olarak devam ettiklerini belirten Başkan Akdoğan; "Niğde Belediyesi olarak gençlerimize layık olabilmek için elimizden ne geliyorsa bunu yapmanın gayreti içerisindeyiz. Bu konserde bunlardan bir tanesi. Niğde Belediyesi olarak her alanda olduğu gibi, kültürel, sanatsal alanlarda da gençlerimizin, Niğdeli hemşerilerimizin hizmetindeyiz. Hizmetinde olmaya bundan sonrada devam edeceğiz. Gençlik Haftasının bir kez daha kutlu olmasını diliyorum. Her yıl Gençlik Haftasında değişik etkinlikler sunacağız. Geçen yılki gençlik haftasında Orhan Hakalmaz konseri ile halkımızla, gençlerimizle buluşmuştuk. Önümüzde ki yılda yine bir başka konserle bir araya geleceğiz. Kültürel etkinliklerimiz haftaların önemine göre sürüyor. Örneğin Anneler gününde de Nuray Hafiftaş konseri düzenlemiştik. Ramazan ayı dolayısıyla geçen yıllar olduğu gibi bu yılda etkinliklerimiz devam edecek" şeklinde konuştu.

Gençlik Konserini düzenlediği için Niğde Belediye Başkanı Faruk Akdoğan'a teşekkür eden Niğde Valisi Alim Barut; "Kubat kültürümüzün önemli bir öğesi olan türkülerle tanınmış türküleri çok güzel icra eden ve arşivimize çok güzel türküleri bağışlayan bir kardeşimiz. Gurbetçi bir aileden olmasına rağmen Anadolu'nun öz kültürüne sahip çıkmış evlat olarak yetişmesi takdire değer. Bu sebeple kendisini tebrik ediyorum. Bizlere güzel bir akşam yaşattılar. Gençlik Haftası sebebiyle düzenlenen konseri Belediyemiz organize etti. Gençlik Haftası dolayısıyla Kubat Konserini düzenleyen Belediye Başkanımız başta olmak üzere tüm ekibine teşekkür ediyorum" dedi.
Niğde Valisi Alim Barut’da kısa bir konuşma yaptığı programda Kubat’a günün anısına plaket verildi

Türk Halk Müziği Sanatçısı Kubat'ın müzik şöleni ile doyasıya eğlenen katılımcılar, Niğde Bağları türküsüyle adeta coştu.


 
Editör: TE Bilişim