Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği İletişim Fakültesi öğrencileri köy okulundan gelen ve hiç sinemaya gitmemiş öğrencilere ilk defa sinema salonunda film izlettiler. 

Kamuda Halkla İlişkiler dersi ödev kapsamında Rojbin Tuncer, Elif Ezgi Tekinay, Saadet İlayda Matur, Nurcan Şahin, Yasemin Aslan, Mansur Pirnazarow, İbrahim Kundakçı’nın düzenledikleri etkinlikte Merkez Kırkpınar köyündeki Hacı Süleyman Filibeli Ortaokulu öğrencilerinin fakültelerine getirerek sinema salonunda öğrencilere film izleterek onlara sinema hakkında bilgiler verdiler.
Bu etkinlikle sosyalleşmelerine, doğru yorum yapabilmelerine, zamanı etkin bir şekilde nasıl kullanabileceklerini öğrenmelerine katkıda bulunmayı amaçladılar. Filmi büyük bir heyecanla izleyen ortaokul öğrencileri hem sinemanın nasıl bir şey olduğunu hem de üniversite hayatını görme fırsatını buldular.

Kampüs Gençlik Merkezi ve Niğde Belediyesi’nin de vermiş olduğu destek ve yardımlarla köy okulundaki öğrencilere ulaşıp ve onları fakültelerine getirerek fakülte sinema salonunda birlikte ‘ Karınca Adam’ isimli filmi seyrettiler.

Etkinliği düzenleyen fakülte öğrencileri, çocukların gözlerinde gördükleri gülümsemeden dolayı çok mutlu olduklarını söylediler. Öğrenciler, çocukların memnuniyet duyduklarını dile getirdiler.

Daha sonra öğrencilere kitaplar hediye ederek etkinlikleri sona erdi.

 
Editör: TE Bilişim