Niğde İli Bor İlçesi Kızılca kasabasında gelenekselleşen 6. Kızılca Bektik Kültürü ve Oba Şenlikleri Cumartesi günü saat 18.00'de Saygı Duruşu ve İstiklal Marşının okunmasının ardından başladı.


 

Bu yıl 6. Kızılca Bektik Kültürü Ve Oba Şenlikleri’ ne Ak Parti Niğde Milletvekili Ömer Selvi, CHP Niğde Milletvekili Doğan Şafak, Bor Kaymakamı Muammer Balcı,  Bor İlçe Jandarma Bölük Komutanı Üsteğmen Halil Özdemir, Bektik Dernek Başkanı Dr. Ali Sayan, İl Genel Meclisi Üyeleri,Belediye Başkanları, Ak Parti Bor İlçe Başkanı Yavuz Ergun, CHP Bor İlçe Başkanı Hacı Çopur, MHP Bor İlçe Başkanı Şefik Çalgın, Bor Muhtarlar Derneği Başkanı Ali Önsay ve Bor’lu muhtarlar, Araştırmacı Yazar Ömer Fethi Gürer, Kızılca Belediye Başkanı İbrahim Gülümser ve çok sayıda kalabalık vatandaş topluluğu katıldı.

 

Şenlikte bir konuşma yapan Dernek Başkanı Doktor Ali Sayar, Bektik kültürünün yaşam tarzı şekilleri, örf ve adetlerinden bahsetti. Kızılca Belediye Başkanı İbrahim Gülümser, 6. Kızılca Bektik Kültürü Ve Oba Şenlikleri katılımcılarına teşekkür ederek başladığı konuşmasında; ’’Öncelikle nereden geldiğimizi bilmemiz gerekir geçmişimizi bilmesek geleceğime yön veremeyiz. Ne mutlu bize ki asırlardır devam eden kültürümüze geçmişimize örf ve adetlerimize sahip çıkıyoruz, Amacımız: Kızılca dışında yaşayan insanlarla bütünleşerek yılda 1 kez olsa bile bir araya gelebilmek, dışındaki insanlarımızla birlikte kültürümüzü yaşatmaktır. Biz yüksek fiyatlarla şenliğimizi yapmıyoruz. 20 Milyarımız olsa Kızılca halkının ayağına kırmızı halı sereriz. Biz olan paramızla Kızılca kasabamızın kanalizasyon şebekesi sorununa halledeceğiz! Bizler belediyemizin parasını har vurup harman savurmuyoruz. Hepiniz şenliğimize onur verdiniz var olun ’’ dedi.

 

CHP Niğde Milletvekili Doğan Şafak ta, ’’Geçmişimizi kültürümüzü elbette bilmemiz gerekir, bilelim ki bunları geleceğimize çocuklarımıza aktaralım bununda en ideal yolu bu tür Şenliklerdir. Böyle birlikteliklerin büyük önemi var. Birlik beraberlik içerisinde olmak zorundayız. Tüm emeği geçenleri kutluyorum. Ülkemizin ilk sırada gelen sorunu Terör,Çalışma çağındaki her iki kişiden biri işsiz, yoksulluk… Terör sorunu çözülmüş değil. Muhalefet olarak önerilerimizi ve tepkilerimizi iletiyoruz.Bu sorun siyasilerin rant kavgasında olmamalıdır. CHP’nin böyle bir sorunu yoktur. Genel Başkanımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu açıkladı. Benim siyasi hayatıma maal olacaksa bile ben bu terör sorununu çözmeye varım dedi. Çözüm istiyoruz. Artık Yeter! Ülkemizin etrafında savaşlar olmaya devam ediyor. Bizler rahatsız oluyoruz. Terör bir türlü kontrol edilemiyor. Bu sorun nereye kadar devam edecek? Bor Şeker Fabrikası özelleştiriliyor. Niğde’li üreticisi, işçisi, nakliyecisi, 5.000 kişi ne yapacak? Halkın sağlığı ile oynanıyor. Şekerin tadı kaçıyor. Cezaevindeki çocuk sayısı yüzde 42 arttı. Ülkemiz iyi yönetilmiyor. Birlik ve beraberliğe ihtiyacımız var. Şenliği düzenleyen ve tüm emeği geçenleri kutluyor. Teşekkür ediyorum.

 

Ak Parti Niğde Milletvekili Ömer Selvi, konuşmasında; Şenliklerin insanların bir araya gelerek kaynaşmasını sağladığını ve bu birlik ve beraberliklerin şenlik havasında devam etmesi gerektiği mesajını verdi. Hükümet olarak her sorunun giderilmesinde çalışmaların devam ettiğini, bu uğurda yolumuza devam ediyoruz. Şenlik’ e davete icabetten büyük memnunluk duydum. Tüm emeği geçenlere teşekkür ediyorum.

 

Bor Kaymakamı Muammer Balcı konuşmasında: Bölgemizde yapılmakta olan şenliklerden bir güzeli olan Bektik Kültürü ve Oba Şenliklerinin hazırlanmasında emeği geçen herkesi kutluyor. İnsanlarımızın hayatının bir şenlik havası içerisinde devamını diliyorum. Şeklinde konuştu.

 

Konuşmaların ardından Şölende Türk müziğinin sevilen sesi Sıla sahne aldı. Çocuklara yönelik sihirbazlık ve oyun gösterilerinin ardından Mahalli sanatçı Onur Kasırga ve Mustafa Tatlıtürk sırayla sahne alarak davetlilere gecenin geç saatlerine kadar neşeli dakikalar yaşattı.

 

Kızılca’lı Ahmet Gülümserin Kızılca kasabasında çekimini gerçekleştirdiği Hükümet Boğası film fragmanı gösterimi büyük ilgiyle izlendi.

 

Araştırmacı Yazar Ömer Fethi Gürer bir söz isteğiyle konuşmasında; Tüm emeği geçenleri kutlarken Kızılcalılar’a verdiği sözü yerine getirdiğini söyleyerek sözünde durduğunu ve Kızılca Adlı kitabının Kızılca ve Kızılcalılara feda olduğunu ifade etti.

 

Şenlikte bu güne kadar Kızılca’ya emeği geçenlere plaket ödülleri Ak Parti Milletvekili Ömer Selvii CHP Niğde Milletvekili Doğan Şafak, Bor Kaymakamı Muammer Balcı, Bor İlçe Jandarma Bölük Komutanı Üsteğmen Halil Özdemir, CHP Niğde İl Başkanı Ünal Baykal, MHP Bor İlçe Başkanı Şefik Çalgın, Bektik Dernek Başkanı Ali Sayan, araştırmacı Yazar Ömer Fethi Gürer, Yeşilyurt Kasabası Belediye Başkanı Kemal Kayasan, tarafından verildi.

 

Koyunlu Birko A.Ş Hak-İş Sendika Temsilcisi Mehmet Avşar tarafından Kızılca Belediye Başkanı İbrahim Gülümser'e halı dokuması Türk Bayrağı ve Atatürk hediye etti. 

 

Kızılca Belediye Başkanı Gülümser şenlik ödül töreninde yaptığı konuşmasında Cıngıllıoğlu Tarım Firma sahibi İsmet Şeker’e plaket ödülünü takdim ederek. ’’Bu zamana kadar Kızılca kasabasına yaptığı yardımlarından dolayı teşekkürlerini ileterek hemşerilik ünvanı verdi.artık İsmet kardeşimiz bir Kızılcalıdır. Kendisi Kasabamız ile ilgili  sorunların giderilmesinde yerel ve Ankara’da büyük çaba ve emeği vardır. Bundan kızılcalılar olarak büyük mutluluk duyuyoruz. İşlerinde kolaylıklar diliyoruz. Açıklamasının ardından Niğde ili, Bor İlçesi Kızılca Beldesinde bu yıl 6. Kızılca Bektik Kültürü ve Oba Şenliklerine onur verdiniz. Tüm katılımcıları tekrar tekrar kutluyorum’’ dedi.

















 

Editör: TE Bilişim