Niğde Belediyesi’nin organizesiyle açılan “1. Kitap Fuarı” vatandaşlar tarafından büyük ilgi görürken, fuar kapsamında okurlarıyla buluşan ünlü yazarlar da organizasyona imza atan Niğde Belediyesi’ne teşekkür etti.
Niğde Belediyesi tarafından 27 Mayıs'ta açılan Kitap Fuarı'nı on binlerce vatandaş ziyaret etti. 45 stantta 80 yayınevine ait kitaplar okurlarla buluşurken, aralarında Mustafa Armağan, Sinan Yağmur, Ahmet Şafak ve Hanifi Avcı’nın da yer aldığı 41 yazar fuar kapsamında imza günü düzenledi.
 
SİNAN YAĞMUR, “ÇOK GÜZEL BİR ORGANİZASYON”
 
Kent Meydanı'nda açılan Kitap Fuarı'nda 4 Haziran Cumartesi günü İmza günü düzenleyen ünlü yazar Sinan Yağmur, okurlarının büyük ilgisiyle karşılaştı. Niğde Belediye Başkanı Faruk Akdoğan’a da kitaplarını imzalayan Sinan Yağmur, kitap fuarının Niğde için çok güzel bir organizasyon olduğunu söyledi. Sinan Yağmur, “Vatandaşların ihtiyaçlarını yerine getirmek isteyen Niğde Belediyesi’nin kültür anlayışına ve kitap fuarının oluşmasında yüreğini, emeğini, fikrini, alınterini ortaya koyan Niğde Belediye Başkanı Faruk Akdoğan ve tüm ekibine teşekkür ediyorum” dedi. Önceki yıllarda da Niğde’ye geldiğini söyleyen Sinan Yağmur, Niğde’nin her geçen yıl biraz daha güzelleştiğini görmekten mutluluk duyduğunu da sözlerine ekledi.
 
AHMET ŞAFAK, “FUAR NİĞDE’YE ÇOK YAKIŞTI”
 
Sanatçı ve yazar Ahmet Şafak da imza günü düzenlediği Kitap Fuarı'nda kendisini ziyaret eden Niğde Belediye Başkanı Faruk Akdoğan’a teşekkür etti. Böyle bir organizasyonu hayata geçirdiği için Niğde Belediyesi’ni tebrik eden Ahmet Şafak, kitap fuarının Niğde’ye çok yakıştığını vurguladı. Sanatçı olmanın aydın olmak anlamına geldiğini ifade eden Ahmet Şafak, ailelerin çocuklarına magazin programı izletmemesini, cahil sanatçıları alkışlamasına izin vermemesini istedi. Şafak, son zamanlarda insanların kitaplardan uzaklaşmasına rağmen, Niğde’de açılan kitap fuarına gösterilen ilginin sevindirici olduğunun altını çizerek, “Niğde halkı halen bildik bir halktır. Büyük bir kabulle, hüsnüniyetle misafirini ağırlayan, seven ve sevdiğini gösteren bir halkımız var. Bunun dışında şehircilik noktasında sürekli ilerliyoruz. Türkiye ve Türk milletinin çalışkanlığı da kendini gösteriyor. Belediyelerimiz de önemli çalışmalar yapıyor. Ancak bizim insanı değerlerimizi kaybetmememiz lazım. Niğde buna örnektir ve burada olmaktan mutluluk duyuyorum” diye konuştu.

Başkan Akdoğan’dan 2. Kitap Fuarı müjdesi
 
Niğde Belediye Başkanı Faruk Akdoğan, bu yıl ilkini düzenledikleri Kitap Fuarı'na gösterilen ilgiden memnun kaldıklarını belirterek, önümüzdeki yıl daha büyük fuar açacaklarını müjdeledi.
 
NİĞDELİLER KİTAP DÜŞKÜNÜ OLDUĞUNU TESCİLLEDİ
 
27 Mayıs'ta başlayan ve 5 Haziran'da sona eren 1. Kitap Fuarı'nı her fırsatta ziyaret eden Niğde Belediye Başkanı Faruk Akdoğan, “Niğdeli hemşehrilerimiz kitap düşkünü olduğunu, kültür seviyesinin yüksek olduğunu, bu yıl birincisini düzenlediğimiz kitap fuarına gösterdikleri ilgi ile tescillemiş oldular. Fuarı 3 kez ziyaret ettim ve her seferinde hıncahınç dolu olduğunu gördüm. Niğdeli hemşehrilerimi gösterdikleri ilgiden dolayı kutluyor ve tebrik ediyorum” dedi.
 
FUARI YÜZDE 50 ORANINDA BÜYÜTECEĞİZ
 
Niğde’nin kültürlü bir şehir, okuyan bir şehir olmasının Kitap Fuarı'na gösterilen ilgi ile ortaya çıktığını ve bunun Niğdeliler adına gurur verici olduğunu kaydeden Belediye Başkanı Faruk Akdoğan, önümüzdeki yıl bu fuarı yüzde 50 oranında büyüterek, ikincisini düzenleyeceklerini açıkladı.
 
HERKES MEMNUN
 
Fuarı ziyaret ettiğinde, yayınevlerinin yöneticileriyle, yazarlarla ve vatandaşlarla sohbet etme imkanı bulduğunu ifade eden Belediye Başkanı Faruk Akdoğan, “Özellikle yayınevlerinin yetkilileri, fuara beklediklerinin 10 katından fazla ilgi olduğunu bana ilettiler. ‘Niğde çok farklıymış, kitap fuarına çok yoğun bir ilgi var’ dediler. Demek ki kitap fuarı hem vatandaşı, hem fuarı açanları hem de belediyemizi memnun etti. Bu nedenle Niğdeli hemşehrilerimi tekrar kutluyor ve tebrik ediyorum” diye konuştu.


 
Yazarımız Fırat ENSARİ kitap Fuarı ile ilgili köşe yazısı için TIKLAYIN 

 
 
 
Editör: TE Bilişim