Niğde Belediye Başkanı Faruk Akdoğan, 16.’sı Niğde Belediyesi’nin ana sponsorluğunda düzenlenen Darboğaz Kiraz Festivalini önümüzdeki yıllarda uluslararası boyuta taşıma gayreti içinde olacaklarını açıkladı.



Belediye Başkanı Faruk Akdoğan, 1600 metre rakımda yetiştirilen kirazları 95 ülkeye ihraç edilen ve dünya çapında haklı bir üne kavuşan Darboğaz köyünde bu yıl 16.’sı düzenlenen Kiraz Kültür ve Sanat Festivali’yle ilgili açıklama yaptı. Ulukışla ilçesine bağlı Darboğaz köyünde 2 gün süren ve renkli görüntülere sahne olan festivale bu yıl Niğde Belediyesi olarak ev sahipliği yaptıklarını belirten Belediye Başkanı, “Darboğazlı hemşerilerimizin talebi doğrultusunda kiraz festivalinin düzenlenmesini Niğde Belediyesi olarak biz üstlendik. Niğde Belediyesi olarak hiçbir köy ve kasabamızı birbirinden ayırt etmedik. Niğde merkeze ne kadar uzak olursa olsun köy ve kasabalarımızdan gelen talepleri yerine getirme gayreti içinde olduk” dedi.

Festivalin birlik ve beraberlik açısından önemli olduğuna işaret eden Başkan Akdoğan “Darboğaz kirazının uluslar arası arenada daha çok tanıtılmasına, bu tür organizasyonların etkili olacağını düşünüyorum. Önümüzdeki yıl daha kapsamlı geniş bir programla beraber olacağız. Bu festivali uluslar arası bir festivale dönüştürmenin gayreti içinde olacağız” diye konuştu.

Darboğaz köyünde önceki yıllarda 15 kez düzenlenen ve bir dönem ara verilen Kiraz Kültür ve Sanat Festivali’nin 16.’sı  9-10 Temmuz tarihleri arasında Niğde Belediyesi’nin ana sponsorluğunda gerçekleştirildi.

Jüri tarafından çeşitli kriterler baz alınarak seçilen en iyi kiraz üreticilerine ödüllerinin verildiği Darboğaz Kiraz Kültür ve Sanat Festivaline, Niğde Protokolü ve Darboğaz halkının yanı sıra, başka illerde yaşayan Darboğazlılar, çevre il ve ilçelerden gelen misafirler ilgi gösterdi.

Festivalin ikinci gününde sanatçılar İntizar ve Vahdet Güney, Darboğaz köy meydanında hayranlarına unutulmaz bir konser verdi.

Darboğaz Köyü Muhtarı Durmuş Güven ise festivalinin yeniden düzenlenmesine katkı sağlayan Niğde Belediye Başkanı Faruk Akdoğan’a günün anısına el dokuma halı seccade hediye etti.

 
 
 
 
Editör: TE Bilişim