Niğde ili Bor İlçesi Kemerhisar Kasabası antik Tyana kenti yaşamış önemli bilge kişilerden Tyanallı Appolon için bilimsel bir toplantı düzenlenecek.

  

 Kemerhisar Tyana Kültür ve turizm vakfı başkanı Beytullah Kirazcı Tyanallı Appolon ile ilgili araştırmaları ile tanınan İtalya’da öğretim üyeliği yapmış yazar Prof. Dr Asım Tanış, Tyanallı Appolon Kitabı yazarı Aytunç Altındal konuşmacı olarak katılacağı paneli araştırmacı yazar Ömer Fethi Gürer’in yöneteceğini açıkladı. 29 Eylül 2012 günü saat 14.00’de Kemerhisar beldesinde yapılacağını söyledi. Kemerhisar’ın antik Tyana kenti üzerine kurulu olduğuna dikkat çeken Vakıf Başkanı Beytullah Kirazcı bu beldede doğan Tyanallı Appolon özgürlük ve doğruluk bilgesi olduğunu belirtti.

 

 Tyanallı Appolon, 16 yaşında Tarsus’ta felsefe ve matematik eğitimi aldıktan sonra dünya farklı kentlerine gitmiş. Ve demokrasi, özgürlük adına söyledikleri yanında mucizeleri ile de konuşulan bilgelerden olmuştur. İsa ile yaştaş olan ve bir kesime göre gerçek peygamberin Tyanallı Appolon olduğu iddası ile de gündeme gelen düşünür bu kere doğduğu topraklarda düşünceleri ve yaşadıkları ile anlatılmış olacak.


 







Editör: TE Bilişim